Đurić: Otmičari novinara sa Kosova nekažnjeni

Ostavite komentar


  1. Pravda je spora ali dostizna.Ti zlocinci ce doci pred sud i idgovarati za ucinjena dela.

  2. Medjunarodno pravo je nebrojeno puta ostalo samo mrtvo slovo na papiru, narocito sto se tice Srba.

  3. Medjunarodna zajednica je samo zamazala oci kvazi istragom, zataskala i naravno gurnula pod tepih sva siptarska nedela protiv Srba. Ustaljen scenario od 98. se odlicno primenjivao, a tako je i danas.

  4. Međunarodno pravosuđe mora ozbiljnije da radi i da rešava sličajeve na KiM, i mora se rasvetliti slučaj otmice novinara sa Kosova i Metohije.

  5. Međunarodno pravosuđe štiti Albance. Tako, da oni nikada neće odgovarati za svoje zločine na KiM.

  6. Istrage su konstantno zakucane na početku. Kosovske institucije nisu uradile ništa da sprovedu efikasnu istragu. Mnogo je teško naći dokaze za dela koji su se dogodila pre dve decenije

  7. Pravda je spora ali dostižna. Srbija je napravila veliki pomak do sada, nastaviće istim tempom i nadalje…

  8. Mnogo godina na Kosovu i Metohiji zakon se nije postovao , pravda za ucinjena dela mora makar kad da dozive pravdu , pa ta dela ko god je ucinio bez obzira.

  9. Međunarodno pravosuđe po ovome ispade za opštu sprdnju. Takvi zločini, kao što su zabeleženi na KiM da prođu nekažnjeno, nije razumno.

  10. Mnogo raznih ucinjenih zlodela je bilo zadnjih 20tak godina , koji su prosli ne kaznjeno cak nisu ni procesurani , ali kad se resi status i dogovor postigne , zakon i vladavine prava na Kosovu i Metohiji mora da zazive i oni koji su ucinili bilo koje delo bez obzira na naciju ime ili prezime mora ce da odgovara , a pravda da bude zadovoljena.

  11. Uvek sam govorio da su žrtve rata jednake. Da pojasnim u ovim ratovima koji su se desili na ex YU području žrtve su i Bošnjaci, i Albanci i Hrvati a dželat su isključivo Srbi. Zašto je to tako? Da bi se dokazalo da to nije bio građanski rat već agresija, da zenge, mudžahedina i UQK nisu teroristi i separatisti već oslobodioci i branitelji.
    Tako je i sa novinarima – jedni su ratni huškači i režimski novinari a drugi su oni pravi, zaštićeni kao beli medvedi ili svete krave i njima ne sme da fali ni dlaka sa glave i ako se služe najogavnijim podmetačinama i izrežiranim incidentima. Kristijan Amanpur i Brankicu Stanković nikada neće ubiti ali će zato poginuti još puno Đura Slavuja i Ranka Pernića koje niko pa ni esnaf neće zaštititi.

  12. Ubistva novinara u Srbiji nerazjašnjena,ubice neotkrivene,komisija nije mrdnula od početka?

  13. Znate li da je za vreme bombardovanja Miloševićev režim spremio spiskove političara, novinara i javnih radnika, predstavnika opozicije i ne vladinog sektora, koje je trebalo likvidira i predstavite kao žrtve bombardovanja i nećete verovati ko se tome odlučno suprotstavio – Šešelj!

  14. Mnogo puta smo cekali pravdu, a trpeli nepravdu, svi smo videli i culi na sta su Siptari spremni… nadajmo se da ce pravosudje poceti da radi posao kako treba…

  15. Doćiče pravda i do njih…verujem u ispravnost iste. Ne može pojednac biti jači od zakona i sprovođenja istih, medjunarodnih.

  16. Sve je to tako, ali pravda je pravedna, dostižna, samo nekada nije brza kao što bi želeli. Pošto želimo njenu efikasnost, odogovaraće za nedozvoljena dela, kada za to bude bilo vreme.

  17. Sramota je zatvarati oči nad ovakvim stvarima , pravda jeste spora , ali verujem u njenu dostižnost ! Očekujem da će svi odgovorni za ovaj zločin biti izvedeni pred lice pravde i odgovarati !

  18. Postavlja se pitanje da li međunarodno pravosuđe nije uspelo ili nije želelo da uspe da pronađe počinioce zločina?

  19. Imam utisak da su Srbi na KiM glineni golubovi, koji su stalna meta Albancima. Poslednjih nekoliko decenija, na KiM je ubijeno ili nestalo na desetine Srba. Istrage su, kao, sprovodjene i, naravno, nikada niko nije odgovarao. Poslednje ubistvo, ubistvo Olivera Ivanovica, sve vise izgleda da ce ostati nerasvetljeno. To je, izmedju ostalog, cena zamrznutog konflikta.

  20. U vezi mnogo cega kosovsko pravosudje i medjunarodne organizacije zatvaraju oci kada je u pitanju Pristina i njihove razne zlocinacke akcije.

  21. Pa na Kosovu jednino cveta trgovina drogom i ljudskim organima. Evropa je mislila da ce priznavanjem Kosova kao nezavisne republike resiti probleme koje imaju u svojim zemljama zbog siptarske mafije i da ce ih proterati u istu. Na zalost oni su samo ojacali, pa su sad medju prvim mafijama sveta.

  22. Nazalost mnogi njihovi zlocinici nisu dobili kazne koje zasluzuju i jos uvek su nekaznjeni.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.