Dmitrović: Nisam rekao da je žena kriva za lošu demografsku sliku Srbije 1Foto: Medija centar Beograd

Nikada nigde nisam rekao da je žena kriva za lošu demografsku sliku Srbije, već da je žena centar ove priče, naš apsolutni prioritet, da ona odlučuje, jer ona rađa, pa je na svima nama da joj maksimalno pomognemo, da je pitamo šta još i šta sve možemo da učinimo kako bi donela odluku da rodi više dece, saopštio je danas ministar Ratko Dmitrović.

Povodom reagovanja na njegovu izjavu za TV Prva, kada se zapitao ,,šta mi toj ženi, mi muškarci, mi društvo, država, treba da damo da bi ona donela odluku da rodi treće dete“, Dmitrović je uzvratio da su po sredi laži, podmetanja, ljudska pakost i mržnja.

Tokom tog gostovanja, kako tvrdi u izjavi, rekao je i nešto što do sada u javnosti, na taj način i tako otvoreno, niko nije kazao.

,,Da ženu hitno moramo zaštititi od poslodavaca, a ogroman ih je broj, koji u trudnoj ženi i porodilji, umesto majke, vide problem, osobu koja koči uvećanje njihovog novčanog i svakog drugog profita“, objasnio je u Dmitroviće.

Uz napomenu da sve može da se proveri u snimku gostovanja, on je upitao: ,,Čemu laž? Nema od toga nikakve koristi. Tek poneko lično zadovoljstvo“, zaključio je Dmitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari