Dnevna bolnica za bolesti zavisnosti u Paunovoj ulici još nije dobila novi prostor 1Foto FoNet Zoran Mrđa

Dnevna bolnica za bolesti zavisnosti „Prim. dr Branko Gačić“ u Paunovoj ulici u Beogradu, uprkos obećanjima, još nije dobila novi prostor, a iz Ministarstva zdravlja kažu da su u toku završni radovi na novoj lokaciji i da ovih dana očekuju preseljenje, preneo je danas RTS.

Građevinska inspekcija je u julu zbog nebezbednosti zatvorila jedan od objekata te bolnice. Pacijenti su pet puta protestovali i tražili hitno rešenje za Paunovu.

Pacijenti zahtevaju nastavak lečenja na staroj adresi, a nadležni su već opredelili novu lokaciju – Vračar.

„Naš cilj i želja je bila da se završi što pre i u obećano vreme. Međutim, mnoge stvari ne zavise samo od naših želja i planova, već i od realnih mogućnosti da se sprovedu neophodni radovi kako bi se prostor, koji nije dugo korišćen, pripremio za novu namenu. U narednim danima biće omogućen nastavak rada Dnevne bolnice iz Paunove na novoj lokaciji“, naveli su iz Ministarstva zdravlja za RTS.

Više od 100 porodica na godišnjem nivou u bolnici u Paunovoj leči zavisnost svojih članova porodice. Najmlađi pacijent ima 12, a najstariji 76 godina.

Šef dnevne bolnice za bolesti zavisnosti „Prim. dr Branko Gačić“ psihijatar Vladan Jugović je još jednom apelovao na gradsku upravu da pomogne u funkcionalnom opremanju prostora, finansijski, kako bi što pre mogli da pređu u nove prostorije, na zadovoljstvo pacijenata i zaposlenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari