(FOTO) "Do danas nismo dobili nijedan odgovor": U Krnjači blokiran Zrenjaninski put na protestu zbog kanalizacije 1Foto: Stane Gleđ Radulović

Stanovnici Krnjače organizovali su danas blokadu Zrenjaninskog puta zbog neispunjenih obećanja u vezi sa izgradnjom kanalizacione mreže na levoj obali Dunava.

Stanovnici su prvu blokadu organizovali 11. marta ove godine, a do sada je prikupljeno više od 1.000 potpisa za rešavanje problema kanalizacije.

Kako pričaju za Danas čitaoci koji su prisustvovali protestu, obećanja da će problem biti rešen sežu iz 2019. godine.

„Kad smo prošle godine blokirali ulaz u Kotež kod table, koja je postavljena 2019. gde je Vučić obećao prioritetno kanalizaciju, došlo je više policije nego nas, a odmah sutradan je Vesić dovukao ove cevi i bager tu gde je danas bio protest i objavio kako počinje izgradnja Od tada to tu stoji i u međuvremeno su tu sklanjali šljunak koji su bili doneli, probušili su neku cev, pa je sada jezero koje se vidi pored bagera“, objašnjavaju oni.

Planove za masovnije okupljanje im je pokvarilo vreme.

„Noćas je padalo puno kiše, jutros strašni pljusak, a to znači da su dvorišta, garaže, kuće, bašte poplavljene i da ljudi pumpama izbacuju fekalije, zato je malo ljudi“, istakli su građani.

Pored novih problema koji su nastali u međuvremenu, rešenje se ne nazire.

„Do danas nismo dobili ni jedan odgovor, niti je ovaj višegodišnji problem rešen“, rekao je za FoNet stanovnik Krnjače Dušan Marković.

On je dodao da je reč o trećoj blokadi i da im je cilj da skrenu pažnju nadležnima da hitno mora da se reši pitanje fekalne i kišne kanalizacije na levoj obali Dunava.

Prema njegovim rečima, obećanja za izgradnju kanalizacione mreže, bila su samo deo predizbornih obećanja.

Blokada je trajala oko 25 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari