Do kraja ove sedmice zatvaranje još dve kovid bolnice u KC Niš 1Foto: BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/MO)

Pomoćnik direktora Kliničkog centra Niš Goran Stanojević najavio je da će do kraja ove sedmice biti zatvorene još dve kovid bolnice unutar starog dela KC ukoliko ovih dana ne bude većeg priliva pacijenata sa simptomima infekcije korona virusom.

KC Niš je dobio dozvolu Ministarstva zdravlja da do kraja sedmice isprazni kovid bolnice u staroj zgradi hirurgije i u zgradi Klinike za plućne bolesti, ukoliko stanje ostane kao sada, a verujemo da hoće. Ove kovid bolnice će biti zatvorene ako ne dobijemo veći broj pacijenata, posebno iz Vranja i Leskovca, gde pratimo situaciju, rekao je on novinarima.

Stanojević je juče kazao da bi, ukoliko ne bude vanrednih slučajeva, ambulante i ordinacije u tim dvema klinikama, koje su veoma važne za funkcionisanje KC, ponovo mogle da budu otvorene za sve pacijente u toku naredne sedmice. Nova zgrada niškog KC, koja je bila u kovid statusu mesec i po dana, otvorena je za sve pacijente prošlog ponedeljka.

Ukoliko se Stanojevićeva najava realizuje, u niškom KC će od sledeće sedmice ostati još dve kovid bolnice. Prema podacima sa veb-sajta ove ustanove, u njoj su do juče popodne bila hospitalizovana 53 pacijenta sa potvrđenim prisustvom korona virusa, od kojih su dva priključena na respirator.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari