Dok se rektorka ne oglasi na RTS-u, studenti ostaju u Rektoratu

Ostavite komentar


  1. Zaista je prvi zahtev po svojoj sustini na mestu APSOLUTNO, ali trebalo je ograniciti se na proglasavanje plagijata i tu CINJENICU objaviti na rts-u. Razresenje ako ne bi doslo od samog falsifikatora Malog, to bi bio okidac za bunt i kraj. Jos uvek nije kasno!

  2. Svaka cast studentima sto su konacno ovim gestom stavili Rektoratu do znanja da odavno ne radi svoj posao kako treba! Ipak, smatram da je zahtev da Rektorka trazi smenu ministra finansija besmislen. Ona treba da obezbedi akademsku atmosferu u kojoj ce plagijati biti oboreni. Time ce cast Univerziteta biti odbranjena. Trazenjem ostavke, da bi se potom, eventualno, govorilo o plagijatu, zapravo bi priznala da autonomija univerziteta ne postoji… dakle, da, autonomija i ne postoji, vidimo iz svega sto se desava, al tek nece postojati redosledom skidanje funkcije pa utvrdjivanje valjanosti disertacije ili diplome. Time bi uloga univerziteta zauvek bila izvrnuta naglavacke!

    1. Rektorka, ukoliko se iskreno zalaze za akademsku cestitost, morala bi da podnese ostavku jer ne vlada situacijom. Na njoj je odgovornost za blokadu Rektorata. Na zalost, medijska kampanja koja se obrusava na studente pocinje da se ubrzava sto je u opstem mrtvilu bilo za ocekivati i nije nikako dobro!

  3. Sustina je da je plagijat lopovluk.
    lopovluk cini lopov.
    Visi nivoi lopovluka su:
    iznosenje para iz Srbije,
    unistavanje privrede, …
    … i to cini ista banda.

  4. mislim da je bolje da se traži njena ostavka jer ona definitivno nema hrabrosti da se suprotstavi volji diktatora. s druge strane nema ni obraza da sama podnese ostavku jer je BU dovela u stanje haosa. Skoro je izjednačila imidž BU sa privatnim univerzitetima.

  5. Radostan sam što neko misli svojom glavom u ovoj zemlji. Još nije propala Srbija. Još ima pametnih. Još ima onih koji cene prave vrednosti. Bravo studenti. Uz vas sam svim srcem. Pozdrav

  6. Neće se ni pojaviti, jer nema smelosti da javno iznese svoj stav o prekršenoj naučničkoj čestitosti od strane pojedinih političara na vlasti. Slatka je vlast i mast koja uz nju ide. Slučaj koji je u pitanju je teži od drugih o kojima se u javnosti govori ( Toma, Jorgovanka, Stefanović), jer ue u pitanju državni univerzitet.

  7. Zaključak je da su deca pametnija od nas matorih i to je dobar signal i tako treba da bude. Njihov osećaj za pravdu (ili nepravdu) je mnogo osetljiviji i oni nepogrešivo znaju šta je srž problema. Za razliku od opozicije koja samo kuka i daje nejasne zahteve ostavljajući prostora da vlast manipuliše kako im se prohte. Umesto da se ugledaju na decu i budu pametni – ovoj vlasti (i svakoj drugoj) se može i mora doskočiti jedino tamo gde oni nemaju odbrane – pošrovanje zakona. Ima toliko afera, toliko spornih tema i dela, toliko kršenja zakona ili jednostavno zanemarivanja zakona da imate širok dijapazon mogućnosti za delovanje. Šta me briga za sve što se desilo posle Sava male ? Pa ljudi, okreneš policiju i ona ne dođe !? Gotovo, svi na ulicu dok se to ne reši, dok se ološ koji je ukrao našu zemlju ne uhapsi i osudi. Da smo tako uradili za prvih par dešavanja nebi se dešavalo ni ovo danas. Plagirao si – nikada više u javno preduzeše ili državni organ, kratko i jasno. Da se svakog meseca uhvatimo za po jedan od ovih problema i ne puštamo da se izvuku, do sada bi već bilo bolje, jer to sprečava i dalje širenje ovih pojava. Ovako na žalost, puštamo decu. Zašto se sada 1 od 5 miliona ne skupi ispred rektorata i ne kaže – mi ne idemo odavde dok se lažov ne smeni i to je to. Kada bude prve pobede, mnogi će se nasilnici razmisliti na čelu sa velikom voždom da li to tako baš može.

  8. Bravo deco!
    Budite realni, tražite nemoguće! Ili, tačnije rečeno, ono što Vaši roditelji, skrhani tranzicijskom kataklizom i sunovratom morala ne smeju.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.