Doktor iz Japana donirao dve kutije skupog leka bolesnom dečaku iz Niša 1Foto: V. Torović

Doktor Takahiro Morijama, koji radi u Dizeldorfu, u Nemačkoj, poklonio je dve kutije leka, koji košta 190 evra, trinaestogodišnjem dečaku Dušanu Diniću iz Jelašnice kod Niša, teško obolelom od tumora na malom mozgu.

Jelena Radivojević, iz grupe ljudi koji prikupljaju pomoć za Dušana, kaže da su bili oduševljeni humanim gestom Japanca.

„Mi smo u stalnom kontaktu sa ovim lekarom koji radi u bolnici u Dizeldorfu jer je patentirao taj lek koji podiže imunitet neophodan u borbi sa tumorima. Dušanu se stanje prošle srede pogoršalo, pa smo hteli da naručimo lek. Rekao nam je da će nam dve kutije poslati besplatno, jer zna koliko je dece bolesno u Srbiji što je, kako tvrdi, posledica NATO bombardovanja“, kaže ona.

Ona izražava nadu da će ovaj humani gest Japanca podstaći ljude dobre volje u Nišu i Srbiji da pomognu da se Dušan izleči.

Doktor iz Japana donirao dve kutije skupog leka bolesnom dečaku iz Niša 2
Foto: Fondacija „Budi human“

„Dušan je do desete godine bio  zdravo dete, uživao je u igri i odrastanju, ali se zbog nesnosnog bola u glavi onesvestio. Hitno je transportovan za Niš u bolnicu gde je urađena detaljna dijagnostika i otkriven tumor na malom mozgu“, navodi se na sajtu fondacije Budi human.

Dušan je po dobijanju dijagnoze upućen  u Univerzitetski klinički centar Beograd gde je operisan, ali operacija nije dala rezultate. Dečak je potom operisan nekoliko puta, a zatim je upućen na terapiju zračenjem, ali se bolest nije povukla.

Prema rečima Tomislava Dinića, oca dečaka, koji se brine o njemu poslednji rezultati magnetne rezonance ulivaju nadu, ali je put do ozdravljenja dug i skup i zato im je neophodna pomoć humanih ljudi.

Dušanu se može pomoći slanjem SMS poruke sadržaja 1070 na 3030, uplatom na dinarski 160-6000001131348-35 ili devizni račun: 160600000113397317 , uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj kao i preko PayPal naloga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari