dr zeljko ranilovic foto Iva Hadnadjfoto Iva Hadnadj

Nakon dvonedeljnog štrajka glađu ispred Doma zdravlja Zemun zbog mobinga koji tvrdi da trpi od v.d. direktorke, doktor Željko Ranilović hospitalizovan je juče zbog pogoršanja zdravstvenog stanja te je morao da okonča štrajk.

Juče je održan skup podrške Željku Raniloviću koji su organizovali njegovi prijatelji i kolege. On je tom prilikom rekao da ne planira da konzumira hranu sve dok se v.d. direktorka Aleksandra Ćvetković ne smeni sa dužnosti.

Ipak, doktor Ranilović je juče hospitalizovan.

Kako je saopštila doktorka Aleksandra Franić, jedna od Ranilovićevih lekara iz zemunskog Doma zdravlja, “Ranilović je noćas zadržan u bolnici sa jako lošim rezultatima i sa embolijom pluća, što je po život ugrožavajuće stanje”.

“S tim u vezi, imam ovlašćenje da kao jedan od njegovih lekara iz Doma zdravlja obavestim da doktor mora da obustavi štrajk, a mi moramo da se nadamo najboljem dok brinemo za njegov život u ovom trenutku”, kaže Franić.

Doktor Željko Ranilović sa službe za kućno lečenje u Domu zdravlja Zemun, počeo je štrajk glađu 19.novembra. On je četrnaest dana boravio u svom automobilu ispred ove ustanove.

Kao glavne razloge za štrajk je istakao mobing koji tvrdi da trpi već duži vremenski period. Ranilović je prošle nedelje pregledan na Institutu za medicinu rada gde je je dobio, kako navodi, izveštaj koji potvrđuje njegove optužbe.

On je zatim najavio privatnu tužbu protiv v.d. direktorke Doma zdravlja Aleksandre Cvetković. Pored mobinga, Ranilović je štrajkovao zbog nepravilnosti na konkursu za specijalizaciju lekara, kao i zbog nezakonitog pretresanja zdravstvenih kartona zaposlenih od strane v.d. direktorke Cvetković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari