U Domu Kulture „Pivo Karamatijević“ u Priboju od trećeg do petog juna biće održana 23. međurepublička smotra dečjeg dramskog stvaralaštva.


Smotru će u utorak, 3. juna u 11 časova otvoriti predstava „Priča o princu jedincu“ Amaterske dečje scene Doma revolucije iz Prijepolja u režiji Lilijane Ivanović po tekstu Branka Stevanovića. Drugog dana smotre, u sredu 4. juna, biće izvedene dve predstave.

U jedanaest sati počinje „Zmaj golubijeg srca“ predstava iz Sjenice rađena po tekstu Toda Nikoletića. U režiji Safeta Mujagića, a u 14 časova „Marko Kraljević i Musa Kesedžija“ dečja predstava dramske grupe Narodne biblioteke iz Arilja koju je režirao Petar Marjanović.

Poslednjeg dana smotre, u četvrtak, publika će, od 10 časova, moći da pogleda predstavu domaćina Male pozorišne radionice Doma kulture u Priboju, pod nazivom „Smešna bajka“ za koju je tekst pisao Tode Nikoletić, režirao Ibrahim Ćata Hasanagić. Istog dana, od 13 časova, članovi ustanove Kultura iz Bajine Bašte prikazaće predstavu „Crveno svetlo“ rađenu po tekstu Danijele Ćorović u režiji Nikole Vasiljevića.

Neposredno nakon svake izvedene predstave, u pribojskom Domu kulture biće organizovani razgovori na kojima će zainteresovani moći da komentarišu izvedeno pozorišno delo, iznesu svoje utiske i postave pitanja reditelju i malim glumcima. Predstave će pratiti selektor Aleksandar Saša Volić, reditelj iz Beograda koji će na kraju Smotre proglasiti najbolju predstavu i dodeliti ostale nagrade. Predstave na Smotri pratiće i žiri pribojske Kancelarije za mlade koji će nakon svake odgledane predstave dodeliti nagrade za najbolju žensku i najbolju mušku ulogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari