Donacija Čajetine za pomoć u kući starim licima 1

Opština Čajetina je poklonila dva automobila „fijat punto“ Službi za pomoć u kući starim licima, čime će se kvalitet te usluge znatno poboljšati i biće obuhvaćen veći broj korisnika.

– Opština Čajetina ulaže ogromna sredstva kako bi se poboljšao kvalitet života starih lica, kojih je sve više iz godine u godinu. Poboljšanjem kvaliteta ove usluge, pomoćićemo i onima koji su radni vek proveli u nekim drugim mestima, a koji se vraćaju da obnove svoja domaćinstva i žele da dočekaju starost na području Čajetine – poručio je predsednik opštine Milan Stmatović i dodao da će ta lokalna samouprava nastaviti da pomaže stare, nepokretne, bolesne i osobe sa invaliditetom.

Zahvalivši se na donaciji, Ivana Šunjić, koordinatorka te službe, koju je osnovalo Udruženje građana Zlatiborski krug, istakla je da se lokalna samouprava odazvala pozivu za pomoć i da je obezbedila vozila koja su neophodna za posete starim domaćinstvima.

– Sada možemo da formiramo četvrtu ekipu, koja će odlaziti na teren, a stvorene su mogućnosti za zapošljavnaje novih radnika i za to da naše usluge koristi 20 novih korisnika – objasnila je Šunjić i dodala da usluge te službe trenutno koriste 64 lica, te da se sedmično obavi 72 posete staračkim domaćinstvima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari