U Maxi supermarketima za vikend akcija doniranja hrane Crvenom krstu 1Foto: Stefana Savić

Crveni krst Beograd pozvao je danas sve Beograđane, koji su u mogućnosti, da se uključe u humanitarnu akciju doniranja namirnica „Stalo nam je. Hvala što pomažete“, koja će se za vikend održati u više Maxi supermarketa, i na taj način pruže pomoć onima kojima je najpotrebnija.

„Crveni krst Beograd, u saradnji sa Maxi supermarketima, i ove godine obeležava Nedelju solidarnosti tradicionalnom humanitarnom akcijom. Svi građani koji žele da se uključe u akciju, moći će to da urade 18. i 19. septembra u 23 odabrana Maxi supermarketa u Beogradu, i da doniranjem osnovnih životnih namirnica pruže podršku korisnicima ove humanitarne organizacije“, navodi se u saopštenju.

Namirnice će prikupljati volonteri Crvenog krsta Beograd od 9.00 do 15.00 sati u supermarketima u 14 gradskih opština, a građani koji žele da pomognu moći će da doniraju proizvode poput ulja, brašna, soli, šećera, pirinča, testenina, čajeva, keksa, konzervirane hrane.

Humanitarna akcija kompanije Delez Srbija i Crvenog krsta Beograd deo je kampanje „Spasimo hranu, spasimo humanost“ koju je pokrenula Koalicija za dobročinstvo predvođena Fondacijom Ana i Vlade Divac, uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari