Prošle godine Novi Pazar je dobio osam novih sportskih terena. Najveće zasluge za to imaju zaposleni u ovdašnjoj Filijali Nacionalne službe zapošljavanja. Kroz program javnih radova uključili su se u sprovođenja lokalnih akcija izgradnjom sportsko-rekreativnih terena i razvojem ekologije. Sportski tereni su izgrađeni u svim delovima grada i opremljeni su najsavremenijim rekvizitima za zabavu i razonodu najmlađih ia za rekreaciju odraslih.


– Ovim akcijama želeli smo da damo doprinos, ali podstaknemo i ostale, za razvoj sportskog duha i sporta uopšte u ovom gradu. U realizaciju smo uključili i mlade sa evidencije nezaposlenih, kaže Nihat Biševac, direktor novopazarske filijale, koji je za sprovedene aktivnosti dobio specijalno priznanje Sportskog saveza Novog Pazara.

Angažovanje nezaposlenih mladih na ovim poslovima iskorišćeno je i kroz program „Youth Build“, gde je šezdesetak mladih bilo uključeno u različite akcije u lokalnim zajednicama na teritoriji novopazarske, sjeničke i tutinske opštine. Radili su na renoviranju škola, izgradnji dečijih igrališta, čišćenju rečnih korita i postavljanju rampi za osobe sa invaliditetom.

– Kroz ovaj projekat podstaknuti su da samostalno učestvuju u donošenju odluka kroz različite radne zadatke i stečena iskustva će im poslužiti da se bolje snađu u svom budućem poslovno-profesionalnom razvoju, naglašava Biševac i dodaje da će novopazarska Filijala nastaviti da inicira izgradnju novih sportsko-rekreativnih terena u Novom Pazaru, „da svako naselje ima svoj sportski kutak“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari