Dr Mehi Mahmutoviću dodeljena nagrada za životno delo u oblasti zdravstva iako je Novi Pazar bio žarište korone, a slike pacijenata koji leže ispred bolnice obišle svet 1Foto: www.facebook.com/meho.mahmutovic.1

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović dobio je nagradu za životno delo koje dodeljuju Nezavisna agencija iz Sarajeva, Evropsko udruženje menadžera iz Zenice i časopis “Euromanager”.

Njemu je to priznanje, kako je objavila RTV Novi Pazar, dodeljeno za oblast zdravstva, odnosno, “celokupnog radnog angažmana na veoma važnim funkcijama i ostvarenih rezultata u interesu članova zajednice”.

Gostujući na TV N1 Sarajevo Mahmutović je kratko poručio da je nagrada za njega veliko priznanje, pogotovo što su je pre njega dobili ljudi koji su obeležili različite sfere života.

“Ovo je veliko priznanje za mene, za sve ljude sa kojima sam radio, jer sve ono što sam radio je na neki način zaokruženo”, izjavio je Mahmutović, visoki funkcioner Sandžačke demokratske partije (SDP) Rasima Ljajića.

Mahmutović, lekar pedijatar, je bio načelnik Dečjeg odeljenja, potom zamenik predsednika Skupštine Opštine Novi Pazar, predsednik Upravnog odbora Fonda PIO, a od 2009. do 2016. godine gradonačelnik Novog Pazara.

Nakon toga, bio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, sve vreme je odbornik u Skupštini Novog Pazara, obavlja funkciju predsednika Nadzornog odbora Klinike za rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” i člana Nadzornog odbora Nacionalnog parka “Đerdap”.

Predaje na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru i predsednik je Komisije za polaganje državnog stručnog ispita u Ministarstvu zdravlja.

Od 2018. godine je na čelu Opšte bolnice kao vršilac dužnosti direktora čiji mandat bi, prema zakonu, mogao da traje šest meseci.

Na toj poziciji je dočekao i epidemiju korona virusa, a Novi Pazar bio je njeno najveće žarište u Srbiji.

Slike pacijenata koji leže ispred bolnice i u hodnicima obišle su svet, tačan broj umrlih nikada nije utvrđen, a brojni građani i zdravstveni radnici upirali su prstom u Mahmutovića zbog loše organizacije i nespremnosti Opšte bolnice da se suoči sa tom krizom.

Zbog kolapsa zdravstva i nesređene situacije u toj zdravstvenoj ustanovi, 30 lekara specijalista peticijom je zatražilo Mahmutovićevu smenu.

Obratili su se najvišim državnim zvaničnicima, držali su konferencije za novinare i objašnjavali šta se događalo u Opštoj bolnici, ali reakcije nije bilo.

Umesto toga, Mahmutović je lekare koji su digli glas protiv njega smenio sa funkcija, a protiv pojedinih podneo i privatne tužbe. Isto je uradio i sa građanima koji su protestovali protiv njega.

“Mi smo imali izuzetno tešku situaciju, sa ogromnim brojem obolelih, ali su nam pomogle kolege iz Srbije, Sarajeva i Tuzle. Građani Novog Pazara su imali isti tretman, ni u jednom trenutku nismo imali nedostatak lekova, opreme. Kada vam dođe veliki broj pacijenata u kratkom roku, koliko god da je zdravstvenih radnika, uvek ih nedostaje”, objašnjavao je Mahmutović situaciju tokom epidemije na TV N1.

Pozvali smo dr Mahmutovića za komentar, ali je njegov broj više puta bio zauzet.

Više vesti iz ovog grada pročitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari