Dragan Đilas pozvao RTS da u Dnevniku 2 objavi ceo tekst rezolucije Evropskog parlamenta 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ

Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, pozvao je RTS da u Dnevniku 2 objavi ceo tekst rezolucije Evropskog parlamenta.

„Pozivam Radio televiziju Srbije da u Dnevniku 2 objavi ceo tekst rezolucije za koju je glasalo 90 odsto poslanika EP od ukupnog broja izjašnjenih“, naveo je Đilas.

On je dodao da građani Srbije imaju pravo da znaju šta o izborima u Srbiji i stanju demokratije u našoj zemlji misli cela Evropa.

„Dužnost Javnog servisa je da im to omogući i da spreči da se laž koju obajvljuju SNS funkcioneri i njihovi mediji, da je ovo rezolucija protiv Srbije, proširi. U rezoluciji nema nijedna jedina rečenica usmerena protiv Srbije niti bilo šta čime se zadire u suverenitet naše zemlje. S obzirom na ogromnu važnost usvajanja ovakve rezolucije pozivam RTS da u udarnom večernjem terminu organizuje debatu predstavnika najvećih političkih stranaka na ovu temu“, istakao je Đilas.

Podestimo, Evropski parlament usvojio je rezoluciju o izborima u Srbiji u kojoj se, prema finalnom nacrtu u koju je javnost imala uvid, traži međunarodna istraga i od Evropske komisije zahteva da, ukoliko krađa izbora bude dokazana – budu ukinuti predpristupni fondovi Evropske unije Srbiji.

Rezolucija je usvojena sa 461 glasom “za” i 53 “protiv”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari