Dragan J. Vučićević: Omiljeni predsednikov novinar 1Foto: press centar UNS

Vlasnik i glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević objavio je u svom tabloidu intervju sa višestrukim silovateljem Igorom Miloševićem, koji je do detalja opisao svoje gnusne zločine i “savetovao” ženama kako da se ponašaju kada ih neko siluje “da bi ih manje bolelo”. Gnev javnosti sa društvenih mreža prelio se na ulicu, pa su neke hrabre žene protestovale u sredu ispred redakcije Informera na Terazijama.

Dobio je Vučićević nogu u zadnjicu pred kamerama, a sam tvrdi i udarac u glavu, pa je tužilaštvo ekspresno reagovalo pokrenuvši istragu za nešto što su pojedini naprednjaci kasnije na Tviteru nazvali “atentat” i “pokušaj ubistva”.

To što vlasnik Informera kaže da je intervju urađen jer je u pitanju “novinarski posao” sve je samo ne novinarstvo, već senzacionalizam, uznemiravanje javnosti i ponovna traumatizacija žrtava silovanja generalno, ocenili su stručnjaci.

Uostalom, Vučićevića malo ko smatra (ozbiljnim) novinarom. Jedini koji ga izuzetno ceni i o tome javno govori je predsednik Srbije.

Ovo je prelazak crvene granice što bi “mali, siromašni novinar iz Železnika”, kako sebe naziva, trebalo da zna nakon završenog Fakulteta političkih nauka, i dugogodišnjeg iskustva u brojnim štampanim medijima.

Vučićević je radio za dnevne novine Politika, Blic, Glas javnosti i Demokratija. Posle 2000-e, bio je jedan od osnivača dnevnih listova Nacional, Kurir i Pres. Pres je ugašen u novembru 2012. godine, nakon objave biznismena Miroslava Miškovića da se povlači iz vlasništva novina. Međutim, Vučićević nije imao nikakav problem da vodi političku kampanju protiv svog dojučerašnjeg prijatelja i saradnika Miškovića, jer je to odgovaralo njegovom novom mentoru Aleksandru Vučiću. I njega je napadao dok nije došao na vlast, jer Vučićević je poznat i po tome da je u službi mnogih kada su na vrhuncu moći.

Informer je 2015. proizveo međunarodni skandal objavljivanjem porno-snimka uz koji je lažno navedeno da je žena u njemu – tadašnja predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. Osim što je u vrhu po broju objavljenih lažnih vesti (oko 700 na godišnjem nivou, i to samo na naslovnici), Informer je poznat i po vređanju i diskreditovanju političkih protivnika aktuelne vlasti. A Vučić ga, sem kao vrsnog novinara, smatra časnim i poštenim čovekom.

Vučićević je novinar sa impresivnim brojem izgubljenih sporova zbog kleveta i laži, ali to ga ne zaustavlja u pohodu da gazi ne samo standarde profesije, već i ljude.

Rođen je 1973. godine u Češkoj. Postao je poznat široj javnosti kada mu je krajem devedesetih Marko Milošević, sin tadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića, pretio da će ga ubiti zbog teksta o rođenju sina. Odlikovan je gramatom Srpske pravoslavne crkve.

Ima šestoro dece iz dva braka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari