Dragan J. Vučićević za Danas: Motiv za intervju sa silovateljem? Novinarstvo 1foto FoNet/Božidar Petrović

Vlasnik i glavni i odgovorni urednik tabloida Informer, Dragan J. Vučićević, kaže za Danas da im je motiv za intervju sa višestrukim silovateljem bio – novinarstvo. Poručujući nam pritom da se u novinarstvo ne razumemo, i poslavši nam tekst koji je odgovor široj javnosti koja se zgrozila intervjuom, a koji počinje sa „Žuti hejteri..“.

Podsetimo, skandalozan intervju sa silovateljem povratnikom Igorom Miloševićem pod najavom „Megaekskluzivno“, emitovan je sinoć na Informerovom kanalu a danas je kao glavni tekst plasiran na naslovnici ovog tabloida. Intervju je izazvao opšte zgražavanje i osudu u javnosti, ne samo zbog izbora sagovornika već i zbog načina na koji je vođen. Novinari su od prestupnika tražili da do detalja opiše svoja gnusna zlodela, što je on i učinio. Sem pukog senzacionalizma koji je „popularisao“ silovatelja, ne postoji nikakav javni interes da takav intervju ugleda svetlost dana.

– Nikoga nismo popularisali. Ali vi ste već presudili, pa ne vredi objašnjavati – poručio nam je Vučićević.

Na ponovljeno pitanje da ne razumemo motive razgovora, vlasnik Informera je rekao da ne razumemo novinarstvo.

– Onda ne razumete ni BBC, NBC, SKY ni USA Today. Motiv je novinarstvo, kao i u svim svetskim medijima – rekao je Vučićević, poslavši nam autorski tekst objavljen u Informeru, pod nazivom: „Hoćete da zabranite i ukinete Informer?! Zabranite i ukinite i BBC, NBC, U.S. News, Rusku TV, SKY News, KTVN!“.

„Srpsku javnost uznemirili su politikanti i žuti hejteri koji su poveli brutalnu kampanju protiv Informera, nakon objavljenog ekskluzivnog intervjua sa silovateljem Igorom Miloševićem, samo zato što novinari profesionalno obavljaju svoj posao. Svrha Intervjua je bila upoznavanje naše javnosti sa ličnošću Miloševića, kako fizičkog tako i psihičkog, kao i prikazivanje njegovog načina razmišljanja, a sve sa ciljem kako bi broj onih koji predstavljaju opasnost po građane koji slobodno šetaju ulicama bio što manji“, navodio se, između ostalog, u tom tekstu.

Draganu J. Vučićeviću smo postavili još nekoliko pitanja, ali na njih nije odgovorio jer, kako je rekao, ulazi u studio.

Potom nam je poslao svoj autorski tekst u kojem navodi:

„Dosistički hejteri, žuti politikanti, ali i ministarka Zorana Mihajlović napali su danas Informer i to samo zato što se mi, novinari i urednici Informera, bavimo svojim poslom, novinarstvom, jelte! Traže da nas zabrane, da nam ukinu naloge na društvenim mrežama, da nas nadležni najstrože kazne, a sve to zašto? Zato što smo objavili intervju sa serijskim silovateljem Igorom Miloševićem. Intervju na portalu i u dnevnom novinama u kome nigde, ni jednom rečju, nijednom zapetom, nismo opravdali njegov zločin ili ga, ne daj Bože, reklamirali, kako nam se sada nameće da smo učinili“, naveo je Vučićević, i ponovio da su novinari Informera „samo radili svoj posao“ kao što rade i inostrane medijske kuće.

„A koji nam je motiv, pitaju kritičari? Pa, isti onaj koji je i motiv svih najvećih i najuglednijih zapadnih medija koji su objavljivali intervjue sa najvećim zločincima. Novinarstvo, gospodo, novinarstvo“, poručio je Vučićević, što je prethodno rekao i za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.