Dragan Janjić: Za dva dana povređeno petoro novinara i fotoreportera Bete

Ostavite komentar


  1. Ovo nije normalno. Ne smes ni da vices na protestima, odmah ti iza ledja neki bot, siledzija i vucicevac. Psuju i prete, , guraju te i dernjaju se na uvo kao ludaci, bez veze.

  2. Ne praviti razliku medju novinarima , kod nas samo postoje i stalno se prave razlike u svim sferama , jedni gledaju samo svoje drugi su ostavljeni sami sebima ili nekom trecem . Dok god se budu pravile vestacke razlike narodu nece biti dobro , sa tim vestackim razlikama se bore samo jedni izmedju drugih a neki koji mozda nisu iz takvih prica zbog njih ne mogu da dodju do izrazaja a narod i drzavu niko ne stiti a samo je bitan narod i drzava , sve ostalo je nebitno. Narod je to konacno procenio na ovim izborima pa je uzeo i to u obzir . Borba za narod i drzavu u tome je poenta , ali ISKRENA , prepoznaje se neiskrena . Recimo meni se jako svidja kako govori novinar Politike Bilbija , treba ga slusati , ako se neko ne slaze ok , meni prija .

  3. Pa šta ako su ih kamenovali,kamenuju i policiju pa vam to nije tema.Pa to su vaši gađali i lomili vaše ljude i kamere,bravo za demonstrante,znaju oni koga će.

  4. Nije huliganima važno izveštavanje novinara i foto reportera već selfiji i klipovi koje će okačiti na društvenim mrežama. I pitanje je da li su te cigle bile namenjene novinarima već policiji. Fotoreporteri treba da su među demonstrantima a ne iza korona policije.
    Sećam se jednog dijaloga u autobusu koji su vodile dve žene po povratku sa demonstracija inicijative Ne da(vi)mo Beograd.
    – Gle vidi me, kako sam lepo ispala! -, govorila je jedna drugoj pokazujući naslovnicu Danasa koji je redovno foto reportažama pokrivao proteste. Toga sada nema. Ovo nisu politički protesti jer bi se znalo ko ih organizuje ovo su navijačke grupe željni adrenalina koji im je uskraćen nedostatkom fudbalskih i košarkaški utakmica. Tu nema ni „P“ od politike.

  5. Pa? „Gospoda novinari“ moraju da se „vrate izvoru“ i da shvate i prihvate da nisu ništa posebno i da ih od ostatka građana izdvaja samo profesija kojom se bave. I ništa više! Ako „pokriva“ zbivanja iz recimo kulture, slušaće lepu muziku, posećivaće lepe izložbe itd. ali ako „pokriva“ ovakve događaje mora da bude spreman da dobije i po glavi. Jednostavno rizik profesije. I neka generalno „spuste loptu“ i ne pate od lažne veličine „sedme sile“! Koliko puta smo čuli:“ Polazao-la sam im novinarsku legitimaciju, a oni ništa“. Tako isto mogu da pokažu i člansku kartu Udriženja književnika Srbije. To je samo dokaz pripadnosti „esnafu“ i koristi se samo u svrhu posla, a nema nikakvu opštu pravnu težinu za društvo. Niti nosi bilo kakva ovlašćenja i benefite, a pogotovo nikoga ne obavezuje da MORA da odgovori na pitanja ili zahteve istih.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.