Dragan Marković Palma predvodi delegaciju srpskih lekara, privrednika i sveštenika u Egipat 1Foto: Grad Jagodina

Predsednk Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma na poziv guvernera Južnog Sinaja od 25. septembra do 2. oktobra vodiće u Egipat zdravstvene radnike, privrednike, poljoprivrednike, sveštenike, političare i novinare a ovo putovanje plaćaju donatori.

U Šarm El Šeiku, u Južnom Sinaju u Egiptu boraviće 144 člana delegacija iz Srbije na čelu sa predsednikom Skupštine grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom. Organizator ovog putovanja je Skupština grada Jagodine, a ceo trošak snose donatori.

U delegaciji su zdravstveni radnici iz 25 zdravstvenih ustanova širom Srbije, privrednici, poljoprivrednici, sveštenici Srpske pravoslavne crkve, političari i novinari.

– Ovo je šesti put kako vodimo delegacije od 140 do 160 ljudi u Egipat. Do sada smo uvek išli u Hurgadu u regiji Crveno more, a sada prvi put idemo u Šarm El Šeik, u regiju Južni Sinaj i to na poziv guvernera Južnog Sinaja Haleta Fude, koji nas je pozvao još u januaru, a mi smo već u februaru odgovorili da će delegacija doći septembra ili oktobra, rekao je Dragan Marković Palma, dodavši da su kao i sva do sada, i ovo putovanje platili su donatori a najveći je iz Beograda.

Po njegovim rečima najbrojniji u delegaciji su zdravstveni radnici, nih 25 iz zdravstvenih ustanova širom Srbije.

Delegaciju čine zdravstveni radnici iz Kliničkog centra Srbije, GAK „Narodni front”, Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje”, Kliničko bolničkog centra „Dragiša Mišović”, Univerzitetske klinike u Tiršovoj, Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta, Instituta za onkologiju, Instituta za ortopediju „Banjica”, Kliničkog centra Vojvodine, Kliničkog centra Kragujevac, Kliničkog centra Niš, opštih bolnica u Jagodini, Kruševcu, Kraljevu, Paraćinu, Ćupriji, Domova zdravlja Čukarica, Jagodina, Paraćin i Ćuprija.

Put Egipta u organizaciji Skupštine grada Jagodine, prekosutra putuju i sveštenici Srpske pravoslavne crkve – namesništva Beličkog, poljoprivrednici, privrednici, političari i novinari više srpskih redakcija.

– Rezultat naših putovanja je dovođenje velikog broja investitora zahvaljujući kojima Jagodina ima danas veći izvoz od uvoza i zaposlen je veliki broj radnika u tim fabrikama, koje su došle u Jagodinu nakon naših putovanja. Na ovo putovanje vodimo i poljoprivrednike zato što je Egipat zemlja koja uvozi veliki broj poljoprivrednih proizvoda i naš cilj je da se što više naših poljoprivrednih proizvoda izvozi u Egipat, istakao je Marković Palma.

On je naglasio da na put idu i sveštetnici Srpske pravoslavne crkve koji će posetiti Koptsku pravoslavnu crkvu u Šarm El Šeiku, a političko – privredni deo će imati više sastanaka da je cilj i ovog putovanja da se tradicionalno prijateljstvo između Srbije i Egipta pretvori u što veću ekonomsku saradnju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari