Koliko će ministarskih fotelja dobiti SPS, a koliko Jednistvena Srbija i da li će Dragan Marković Palma imati ulogu u novoj vladi 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/MO)

Nisu tačne informacije da sam kandidat za ministra poljoprivrede u novoj Vladi Srbije. Moj stav kada su u pitanju ministarske funkcije odavno je poznat, kaže za Danas, Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije, demantujući da je viđen za novog člana kabineta Ane Brnabić u Nemanjinoj.

On je tokom ranijih godina tvrdio da ga ministarske funkcije ne zanimaju, da mu je bitan razvoj Jagodine i da je zato više puta odbijao ponude za napredovanjem.

Na pitanje ukoliko on neće u ministarsku fotelju, da li će neko od članova njegove stranke, ipak, preuzeti resor poljoprivrede, Marković kaže da niko iz Jedinstvene Srbije neće u vladu.

Pojedini mediji ranije su pisali da je Rade Basta, direktor JKP“ Beogradske elektrane“ najbliži mestu ministra poljoprivrede.

Basta je, inače, dugogodišnji saradnik bivšeg zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, po profesiji je profesor fizičke kulture, bivši policajac i kik-bokser.

Mediji pišu da je nekada bio državni reprezentativac u Kik-boku i džudou, te se verovatno zbog toga pojavio i kao zaštitnik, odnosno „telohranitelj“ Gorana Vesića, kada je zamenik gradonačelnika Beograda bio prinuđen da se udalji sa promocije sopstvene knjige zbog protesta njegovih kritičara, kako je pisao portal Direktno.rs.

Basta je u politici je napredovao prvo kao predsednik Jedinstvene Srbije za Vojvodinu, savetnik direktora Elektrovojvodine i zamenik pokrajinskog sekretara za energetiku.

Bio je i direktor FK Radnički iz Niša, kako navode mediji sa Juga Srbije, do čega je došao zahvaljujući prijateljstvu sa Ivicom Tončevim, visokim funkcionerom SPS iz Surdulice. Domaćoj javnosti postao je poznat zbog poziva SAD da naprave nuklearnu elektranu u Srbiji.

Koalicija Socijalistička partija Srbije i Jedinstvene Srbije u novoj Vladi će najverovatnije imati četiri ministarstva. Ivica Dačić će pored mesta zamenika premijera najverovatnije ponovo preuzeti mesto šefa diplomatije, Branko Ružić bi, kako se očekuje zadržao mesto ministra prosvete, a mesto ministra bez portfelja mogao bi da zadrži i Novica Tončev. Tončev nije želeo za Danas da potvrdi, ali ni da demantuje da li će i dalje biti deo tima Ane Brnabić.

„Videćemo“, naveo je Tončev, podsećajući da je prioritet SPS da zajedno sa koalicionim partnerom SNS-om nastavi da radi najbolje i najviše za dobrobit Srbije i svih njenih građana. Naveo je i da će o sastavu nove Vlade odlučivati premijerka Ana Brnabić i Predsedništvo partije.

Tokom proteklih šest meseci, koliko traje kalkulisanje ko će sve biti ministri u novoj vladi , spekulisalo se i da bi proslavljeni rukometaš Ratko Nikolić mogao biti ministar sporta , umesto Vanje Udovičića, da će direktor Srbijašuma Igor Braunović biti ministar poljoprivrede ,ali i da bi dr Vladimir Đukić mogao biti naslednik Zlatibora Lončara na mestu ministra zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari