Dragan Petrović Pele: Ima još zlostavljanih u školi Aleksića 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO

Glumac i profesor glume na Fakultetu dramskih umetnosti Dragan Petrović Pele izjavio je da mu se nekoliko njegovih studentkinja javilo i ispričalo šta im se sve dešavalo u školi glume Miroslava Aleksića i da mu je pozlilo dok je iz prve ruke slušao svedočenja mladih glumica, koje sve optužuju Aleksića za silovanje i bludne polne radnje.

Petrović kaže da mlada glumica Iva Ilinčić (24) nije jedina njegova studentkinja koju je seksualno zlostavljao Miroslav Mika Aleksić (68) i da zna da se posle Milene Radulovć i Ive dosta još devojaka javilo policiji.

Iva, nažalost, nije jedina koju je Mika zlostavljao!

Nekoliko mojih učenica mi se javilo i ispričalo šta su preživele u toj školi.

Bio sam šokiran! Rekao sam im da sam uvek tu za njih i da im stojim na raspolaganju 24 sata šta god da im treba, rekao je Pele za Informer.

Uznemirio sam se kada su mi studentkinje ispričale na koji način su zlostavljane.

Želele su da to od njih čujem, a ne da saznam iz medija.

Potpuno sam se slomio kada sam čuo šta su preživele, obuzelo me je osećanje stida, izjavio je Petrović i naglasio da o tome ništa nije znao niti je naslućivao.

„Morao sam da pojačam terapiju jer mi zbog svega ovoga adrenalin čak skače, čas pada. Šta mislite kako mi je bilo kada sam sve te jezive priče slušao iz prve ruke? Nisam znao šta toj deci da kažem, kako da im priđem… Zadesilo me je nešto sasvim nepoznato i razarajuće, nešto što poražava“, naglasio je on.

Iz razumljivih razloga ne želi da otkriva imena ostalih svojih studentkinja koje su preživele Mikino zlostavljanje, ali naglašava da je reč o mladim devojkama.

On je oštro odbacio priče da su na FDU, gde je profesor, bili povlašćeni studenti koji su prošli kroz Mikinu školu.

Svake godine mi profesori glume sedimo u komisiji i odlučujemo o upisu novih kandidata.

Znate li kolika je šansa od 400 prijavljenih studenata da prođe neko ko nije završio neku školu glume? Na nivou statističke greške.

Svako od studenata je pohađao školu glume, i to uglavnom neke od tih popularnijih kao što je bila „Stvar srca“, izjavio je on.

Petrović je ubeđen i da Aleksićeva žena profesorka FDU Biljana Mašić nije imala pojma o stravičnim dešavanjima u njegovoj školi. „Ne mogu nijednu ružnu reč da kažem o njoj. Ona je divan profesor. Uvek je bila nežna prema svojim studentima, a meni je kao sestra. I nju na neki način smatram žrtvom u ovoj priči“, rekao je Pele.

Od trenutka kada je saopšteno da je vlasnik škole glume „Stvar srca“ Miroslav Aleksić (69) uhapšen zbog sumnje da je silovao i seksualno napastvovao svojih šest učenica, još 20 devojaka je podnelo prijavu policiji, tvrdeći da su i one bile njegove žrtve, pišu danas Novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari