Po pravosnažnoj pesudi Okružnog suda u Požarevcu, republički poslanik DSS-a Dragan Šormaz (42) iz Smedereva, platio je udovici pokojnog novinara Mileta Veljkovića 420.000 dinara, na ime naknade nematerijalne štete i advokatskih usluga.

Po tužbi Veljkovića, koji je u julu prošle godine poginuo u teškom udesu na Velikoj Moravi kod Požarevca, sudija Opštinskog suda, Darinka Jorgovanović, donela je navedenu presudu, koju je Okružni sud kasnije potvrdio.

Presuda je postala pravosnažna u avgustu prošle godine, sa rokom uplate od 15 dana.

Pokojni Veljković tužio je republičkog poslanika Šormaza zbog njegovih izjava objavljenih u nedeljnim novinama „Smederevska sedmica“ 2003, u kojima je požarevačkog novinara, između ostalog, nazvao i „skandal-majstorom“. Tome je prethodilo Veljkovićevo pisanje o sednici lokalnog DSS-a, kada ga je jedan od članova ove stranke ošamario i izbacio napolje.

Međutim, Šormaz je nakon toga u „Smederevskoj sedmici“ izjavio da spornog incidenta na sednici stranke nije bilo, već da ga je Veljković izmislio. U svoju odbranu, tuženi je pred sudom izjavio da je društvena degradacija oštećenog isključena, jer nedeljnik „Smederevska sedmica“ nije distribuiran na teritoriji Požarevca, već samo u opštini Smederevo. Međutim, Veljković je na sudu predočio da se stari brojevi ovog lista, koji već duže vreme ne izlazi, i dalje mogu čitati na njegovom internet-sajtu, ne samo u Požarevcu, nego i u celoj Srbiji i inostranstvu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari