Dragan Torlaković nezakonito otpušten iz Politike

Ostavite komentar


  1. Verujem da su to neke politicke igre, ali ruku na srce radno mesto zamenika sefa vikend izdanja zvuci malo izmisljeno osim ako nema para za bacanje.

  2. Ako je čovek dobio rešenje o otkazu suprotno Zakonu o radu, potpuno je normalno da ga poslodavac Politika PNM vrati na posao. Ali, da li ce direktorka Mira Glisić Simić biti odgovorna zato sto će tom Torlakovicu morati da se isplati i suma od oko 100.000 evra na ime zaostalih plata. Ili će kao sto to u Srbiji biva tu odštetu platiti zaposleni proporcionalnim odbicima od plate.
    Naravno, Politika može i da ne vrati Torlakovića na posao, ali će zato morati da plati dodatnu kaznu od 30.000 evra. Mašala, tako to biva kad se za direktore biraju nesposobni kadrovi, a za glavne urednike još nesposobniji novinari. Kuća POLITIKA je stvarno srozana na najniže grane izmedju ostalog zahvaljujuci genijalnim potezima POSLOVODSTVA, u koje se jos od vremena Dejtona, novembra 1995. godine umesao Hadži Dragan Antić, pa sve do do danas kada on indirektno upravlja ovom kućom. Ali niko jos nije postavio pitanje kako je kuća Politika, od milion prodatih primeraka tiraža u 18 izdanja, zaradjivala mesečno 30 miliona maraka u to vreme, sada spala samo na nekoliko desetina hiljada tiraža, i ne može da radi ako joj vlada ne daje donacije. No, kao da to nikoga ne brine, još se prave i nepotrebne štete sa nezakonitim otkazima novinarima.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.