Draganu Bursaću i Uni Hajdari nagrade za najbolje novinare Jugoistočne Evrope 1Foto: BETAPHOTO/ DRAGAN GOJIĆ

Na svečanosti u Bundestagu novinaru i kolumnisti iz Bosne i Hercegovine Draganu Bursaću i frilens novinarki sa Kosova Uni Hajdari biće uručena nagrada za najboljeg novinara Jugoistočne Evrope, koju im je dodelila Nemačka asocijacija za Jugoistočnu Evropu.

„Ovo je priznanje za hrabre novinare iz Jugoistočne Evrope za njihov izvanredan rad i doprinos demokratiji, vladavini prava i slobodi medija u regionu“, navodi se u obrazloženju nagrade, u koje je agencija Beta imala uvid.

Kako se u obrazloženju dodaje, kroz nagradu se nastoji da se skrene pažnja javnosti na novinare koji sebe često izlažu riziku zbog kritičkog izveštavanja.

„Mi smo na strani onih koji ustaju u odbranu evropskih vrednosti“, navodi se u pismu Nemačke asocijacije za Jugoistočnu Evropu, koje je potpisao predsednik asocijacije Manuel Sarazin, poslanik nemačkog Bundestaga.

Svečanost uručenja nagrade biće organizovana 21. juna u Bundestagu, a pored Sarazina, prisustvovaće i poslanici Bundestaga Peter Bejer, Josip Juratović i Mihael Link.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.