Dragaš: Vučić izložen likvidaciji zbog uspeha Srbije 1Foto: Privatna arhiva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izložen je najvećem mogućem bezbednosnom riziku i to je činjenica koja ga prati svakog dana otkako obavlja najviše državne dužnosti, izjavio je danas direktor beogradskog Međunarodnog instituta za bezbednost Orhan Dragaš.

„Krug Vučićev neprijatelja, pa i onih koji bi najviše želeli da ga nema, veoma je veliki, zato što su rezultati njegovog rada ogromni i tiču se svake oblasti – od rastuće ekonomije, velikih investicija koje dovodi u Srbiju, pa sve do borbe protiv organizovanog kriminala koja je odlučna i beskompromisna. Kao i po zakonima fizike, što veći pritisak pravi na najokorelije kriminalce, to je njihova reakcija jača“, izjavio je Dragaš za agenciju Beta.

Povodom objave MUP-a Srbije da je međunarodna kriminalna grupa na čelu sa vođom narko-klana iz Crne Gore Radojem Zvicerom pripremala atentat na Vučića, Dragaš je rekao da je u Srbiji, regionu i u svetu „mnogo onih koji žele da se zaustavi politika stalnog jačanja Srbije, koju vodi Aleksandar Vučić“.

„Zato je otkrivanje pokušaja atentata na njega s jedne strane izuzetno zabrinjavajuća vest, ali sa druge strane ohrabruje to što su naše bezbednosne službe na vreme i efikasno razotkrile taj pokušaj, a naročito što su u tome imale veliku pomoć međunarodnih službi, kao što su Interpol i Evropol“, izjavio je Dragaš.

On je dodao da je „neshvatljivo što u Srbiji i u ovom slučaju imamo podsmevanje i zluradost povodom nepobitnih informacija da se sprema ubistvo srpskog predsednika“.

„U zemlji u kojoj je ne tako davno ubijen premijer, nažalost postoje ljudi, mediji pa čak i političke organizacije koje kao da priželjkuju da se to ponovi. Ta patološka opsednutost Vučićem ide dotle da se priziva njegova fizička likvidacija kao jedini način da se ostvare neki politički, poslovni i kriminalni interesi“, naveo je Dragaš.

Na sreću, dodao je on, to se neće dogoditi, a najbolji dokaz je „baš blagovremeno otkrivanje pripreme atentata na predsednika Srbije i objavljivanje detalja te zločinačke namere“.

„Naše bezbednosne službe već su uradile veliki posao, a uveren sam da će on dovesti do punog rasvetljavanja cele zavereničke linije koja se usudila da preduzme ovakav zločinački poduhvat“, izjavio je Dragaš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari