Dragić dobio Dinkića na sudu 1

Apelacioni sud u Beogradu odbio je tužbu bivšeg ministra finansija Mlađana Dinkića protiv biznismena Mileta Dragića, koji je u medijima tvrdio da mu je Dinkić smestio aferu Pancir i da je ovaj „pokušao da rasproda i opljačka vojnu imovinu“.

Slučaj se pred domaćim pravosuđem nalazi od jula 2007. godine.

– Apelacioni sud u Beogradu u potpunosti je potvrdio presudu Prvog Osnovnog suda u Beogradu kojom je u celosti odbijen tužbeni zahtev Mlađana Dinkića protiv tuženog Mileta Dragića kao neosnovan – saopšteno je iz advokatske kancelarije Vladimira Horovica.

Dodaje se da je Dinkić obavezan da plati troškove sudskog postupka, ali da će ih Dragić uplatiti u dobrotvorne svrhe. Navodi se i da je ovom presudom „formalno skinuta svaka ljaga, ali sa ogromnim zakašnjenjem, i svaki pokušaj narušavanja ugleda i neosnovanih tvrdnji da je Mile Dragić učinio bilo šta nedozvoljeno u vezi sa tzv. aferom „Pancir““.

Dragića je Apelacioni sud u Novom Sadu oktobra 2013. oslobodio odgovornosti da je zloupotrebio ovlašćenja u privredi u pokušaju, kako bi pribavio imovinsku korist od 6,7 miliona evra, kao i za nedozvoljeno držanje vatrenog oružja i eksplozivnih materija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari