Drakulić: Kamo sreće da imamo hiljade tajkuna u Srbiji (VIDEO)

Tribina „Dijalog D: Reč tajkuna – odjeci i reagovanja“, na štandu Danasa na Media marketu

Ostavite komentar


  1. U Srbiji nema tajkuna vec samo oligarhi. Tajkuni placaju porez, struju, radnike, postuju konkurenciju, vrate posteno dobijene kredite koji nisu profitirani iz inflacije 90-ih…Oligarhi nista od ovoga. Na kraju, u ovih 30g. ko je odgovarao sto je Srbija ekonomski rasturena. Jos drze predavanja o ekonomiji a samo par drzava u Evropi su iza nas dok je pola Afrike ispred nas.

    1. Kud ste vi naveli!?
      Istina, cela istina i ništa sem istine, ajte molim vas ….

  2. Drakulic je nepametan covek sa odlicnom partizansko-udbaskom geneks pocetnom pozicijom. Ne bi ga trebalo ni oko cega previse citirati. A ovo je neozmerna narcisoidna glupost i licemerje.

  3. Kakvih tajkuna, Drakuliću? poput Miškovića, ili poput Bogićevića, možda. Joj šta ti pričaš, bože me sakloni…..

  4. Nemamo mi vremena za gubljenje, dragi moji. Sve bi bilo lepo i krasno da smo ovakve rasprave započeli u vreme rađanja Miloševića, Šešelja,Tuđmana i njihovih, današnjih naslednika. Ako me upućujete da su Đilas i Borko, pa čak i Jeremić neispravna opcija u odnosu na ovo što imamo s Vučićem, Dačićem, Šešeljem, Palmom,…, Đukom, Majom, Martinom.., niste uspeli.Sloboda je zakon, Srbija će je izvojevati!

    1. Ja gledao slike Adolfa.
      Voleo pse, milovao decu po glavi, bio vegetarijanac, slikar….
      Divan komšija!

  5. Sam fenomen tajkuna kao takav iskljucuje mogucnost da ih bude mnogo. Oni nastaju tako sto moraju stotine hiljada ili milioni ljudi da postanu gubitnici. Sa tajkunima je nespojiv opsti interes. Konkretno nasi tajkuni su nastali tako sto je preko njihovih firmi isao posao koji nije mogao drugacije zbog sankcija UN devedestih. Da su se oni tu nasli drzavi ne bi postali toliko bogati, radili bi za mnogo manje „provizije“, ovako neko naftu, neko zitarice, neko secer i od svercera vrednih prezira dobijes ljude koje jos moras da posmtras kao neke biznismene pa jos uzorne i kao sposobne. kolio su sposobni vidi se po tome koliko su sposobni da izvezu na jaka trzista.

  6. Što moram primetiti koliko smo mi zaostalo društvo kada se rasprave i na “visokom nivou” vode oko već prevaziđenih tema: i socijalizam i neoliberalizam propali su kao nelogični projekti, a kod nas nisu ni zaživeli nikad, ovde su se na vlasti oduvek smenjivale interesne grupe (čitaj: lopovske družine) koje su organizovale društvo i proizvodnju i vršile raspodelu po svojoj volji i po “odjecima” svetskih zbivanja, samo mašući, scenografije radi, ideološkim zastavama, sa nekad manje, a nekad više pohlepe. Tito i “drugovi” bili su do sada najskromniji.

  7. Karl Marks se okrece u grobu pred bogacenjem postkomunistickih tajkuna. Taj fenomen je jedinstven u istoriji!
    Ovo sto se sad prica o ‘Krusiku’ pa to je tipicna tajkunska shema. Ali nazovi uzbunjivaci ne kritikuju tu shemu! Oni su samo u toj shemi izvisili kao trinaesto prase pa se svete na licnoj osnovi.

  8. Za demonkratu brku socijalizam je kad porezom dereš pre svega bednike, kad velika većina ne može da se leči, ide u školu, radi….imamo mali problem sa semantikom mudri brka i ja.

  9. Gospodo novinari, svrha komentara je izražavanje mišljenja o objavljenom i on u pravilu ne mora biti u suglasju sa istim. Ukoliko već dajete tu mogućnost nije etički prihvatljivo uređivati ih na način „rekla mi tetka da sam najlepši u selu, ovi što kažu suprotno sve neke budale“. Neobjavljivanje komentara koji nisu govor mržnje, ne pozivaju na nasilje i ne sadrže direktne uvrede je kako god vi to krstili cenzura a cenzura je direktno suprotstavljena slobodi izražavanja.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.