Fazliu: NVO doprinele približavanju Srba i Albanaca, ne sećam se napora „vladinog sektora“ (VIDEO)

Prevodilac i aktivista iz Prištine govorio za rubriku “Druga strana Kosova” na Instagram stranici Danasa

Ostavite komentar


  1. Nema potrebe za međusobnim približavanjem, artiljerija sasvim lepo gađa sa 20 kilometara.

  2. Da li vi stvarno verujete u to šta ovaj čovek priča?! Svi Albanci zagovaraju njihovu stranu priče. Nigde ne prozva njihove političare, ali bitno da je rekao tako perfidno o njihovoj ugroženosti:“Na primer, jedna od stvari, pošto se ljudi suočavaju sa jako mnogo svakodnevnih problema, jeste činjenica da će na osnovu tog sporazuma Srbija biti u obavezi da priznaje diplome koje su izdavali kosovski univerziteti.“ A Srbi s Kosova i dalje ne mogu u svoje kuće, stanove, crkve … .Ali „Miredita“ je baš cool. Upamet se Srbi!

  3. Nemam ništa protiv da se „Mirdita, dobar dan“ organizuje (i) u Srbiji/Beogradu. Ali, da li je isto događanje održano i u Prištini?

  4. Priznavanje diploma i sloboda kretanja je predviđena i „Mini Šengenom“ znatno pre dogovora u Beloj Kući.
    Infrastruktura i povezanost KiM podjednako sa Srbibom a ne samo sa Albanijom i Severnom Makedonijom će doneti procvat ne samo KiM već i Albanije i otvoriće KiM i Albaniju ka severu odnosno Evropi.
    Što se tiče uticaja NVO na zbližavanje kosmetskih Albanaca (zašto ne i Srba) sa Srbijom, odnosno Beogradom nije usmeršno ka zbližavanju mladih već dokazivanje „Srpske krivice“ i promovisanje mantre da su Srbi silovali 200.000 Albanki što znači oko 976 silovanih Albanki za 82 dana u vreme kada je Srbija bila bombardovana od strane NATO i to kada su navodno Srbi proterali gotovo sve Albance sa KiM. Što se tiče silovanja i ako je država Kosovo * obezbedila visoke oštete i penzije, nekoliko puta veće od prosečne prijavilo se tekdesetak od kojih i nekoliko Srpkinja.
    Umesto da promovišu svetski poznati Dokufest u Prizrenu i gle iznensđena festival animiranog filma u mojoj Peći oni (organizatori mirdita dobar dan) donose sliku teroriste Adema Jašarija od pet metara…

Ostavite komentar


Druga strana Kosova

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.