Društvo Rom: Protiv policajaca koji su upali u romsko naselje pokrenut postupak 1Foto: N1

Protiv policajaca koji su u subotu uveče upali u romsko naselje u Ulici Vuka Vrčevića tokom prepodneva je pokrenut postupak i oni će biti saslušani, rekao je za N1 Dragan Stanković iz Društva Rom Beograd, koji je danas bio na sastanku sa predstavnicima Policijske uprave Beograd u stanici 29. novembar.

Stanković kaže da su policajci s pravom ušli u naselje tražeći nekoga ko se preziva Zorjani, ko je, prema sumnjama pre toga napao policajca u civilu i udario ga ciglomu glavu.

Problem je, dodaje Stanković, što su prekoračili svoja ovlašćenja.

„Nisu smeli da tuku decu i njih palicama, imaju povrede, njih pet, šest. Čovek je ležao u krevetu, bolestan, i njega su tukli i tu su oni napravili grešku i zbog toga će odgovarati“ ispričao je Stanković za N1.

Podsetimo, beogradska policija je u subotu uveče izvršila raciju u romskom naselju na opštini Palilula u ulici Vuka Vrčevića. Zojani Demuš u čiju kuću su upali, kaže za N1 da su policajci bili nasilni, pretili i vređali ih na nacionalnoj osnovi.

Građani iz ovog romskog naselja apelovali su na javnost da ih zaštiti. Organizacije koje se bave ljudskim pravima tvrde da za sve postoje i dokazi, ali su iz MUP-a nakon optužbi odgovorili da je policija sve uradila u skladu sa ovlašćenjima.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari