Država kupila kuće na selu za osam šidskih porodica 1Foto: mitrovica.info

Osam porodica potpisalo je ugovor o bespovratnim sredstvima za kupoprodaju seoske kuće sa okućnicom na području šidske opštine.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, reč je o trojnom ugovoru između opštine, kupaca i prodavaca kuće i o završnom koraku ka sticanju vlasničkog statusa nad izabranim seoskim domaćinstvom.

Predsednik Opštine Šid Zoran Semenović istakao je da je tim lokalne samouprave, koji je radio na prikupljanju i proveri dokumentacije, uspešno završio još jedan krug konkursa, ističući da se u postupku obrade nalazi još 17 prijava.

„Zahvaljujem se saradniku Nikoli Beševiću na predanom radu kako bi konkurs bio uspešno okončan, a proces podnošenja dokumentacije olakšan za sve porodice“, kazao je Semenović.

„Ministarstvo neumorno sprovodi ovaj projekat koji se ogleda u razvoju i napretku sela i umnogome je značajan, posebno za porodice koje svoju budućnost vide u seoskim sredinama“, dodao je on.

Kroz saradnju sa Ministarstvom za brigu o selu, na ovaj način Opština Šid je u poslednjih godinu dana rešila problem stambenog pitanja za ukupno 33 porodica.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari