Vojislav ŠešeljFoto: FoNet/SRS

Pokret za preokret (PZP) u Subotici upitao je predsednika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balinta Pastora „kako objašnjava koaliciju“ na izborima u Beogradu „sa pravosnažno osuđenim ratnim zločincem Vojislavom Šešeljem koji je pretio da će ih proterati iz Srbije“.

„Može se pretpostaviti da Pastor ima određene političke ciljeve ili interese kojima je vođen prilikom donošenja takve odluke. Međutim, mnogi građani Subotice mogu imati i imaju različita mišljenja o ovoj koaliciji, obzirom na istorijski kontekst i političke stavove koji se vezuju za SRS“, ocenjuje se u današnjem saopštenju PZP.

U ovoj stranci ističu da je važno sagledati sve okolnosti i kontekst u kom se odvijaju političke aktivnosti kako bi se stekao jasniji uvid u postupke političara i kakav će to imati uticaj na zajednicu.

„Sećanje na prošlost može biti važan deo formiranja političkih stavova, ali je takođe važno gledati ka budućnosti i graditi društvo koje će biti u skladu sa interesima i vrednostima građana Subotice“, smatraju.

U PZP poručuju da je prioritet utvrditi da li su interesi pojedinaca zaista ispred interesa građana što, prema njihovom mišljenju, zahteva dublju analizu političkih dešavanja u ovom gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari