LSV: Koalicija SVM i Šešelja šamar vojvođanskim Mađarima 1Foto: Logo

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da je koalicija Saveza vojvođanskih Mađara i Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja sramota ali i opasnost, i sigurno će je većina pripadnika te nacionalne manjine osuditi, saopšteno je iz LSV.

Čvrstim vezivanjem za beogradske centraliste koji siromaše Vojvodinu, a posebno političkim brakom koji je SVM proteklog vikenda zaključio sa osuđenim ratnim zločincem Šešeljem i njegovom SRS, prevazišli su nivo koristoljublja kojem smo svedočili poslednjih godina, smatra LSV.

Ta stranka pita i da li koalicija SVM i Šešelja znači da pristaju i na radikalsku politiku ukidanja Autonomne Pokrajine Vojvodine i da li će taj predlog zajednički potpisati Balint Pastor i Vojislav Šešelj.

Ova politika je veoma opasna za Vojvodinu, sve njene građane, a posebno za vojvođanske Mađare jer je isti taj Šešelj devedesetih godina šetao po vojvođanskim selima i proterivao manjine. Ljudi u SVM bi morali da se prisete i sendviča koje su radikali „delili“ Mađarima, Slovacima, Hrvatima i mnogim drugim stanovnicima Vojvodine da ne bi odlazili gladni kada ih proteraju, ukazuje LSV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari