Državljanin Severne Makedonije, sa boravištem u Bujanovcu, sumnjiči se da je utajom poreza oštetio budžet Srbije za više od 36,5 miliona dinara 1Foto: Dušan Pešić/Danas

Protiv državljanina (56) Severne Makedonije, sa boravištem na području Bujanovca, podneta je krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja i poreska prevara. Na ovaj način je, kako se sumnja, oštetio budžet Srbije za više od 36,5 miliona dinara.

On se sumnjiči da, od 1. januara 2019. do 15. maja ove godine, kao odgovorno lice jedne trgovinske radnje u Bujanovcu, u poslovnim knjigama nije iskazao promet robe koju je nabavljao na nelegalnom tržištu, a koju je oglašavao putem društvenih mreža i prodavao fizičkim licima na teritoriji Srbije putem kurirskih službi.

Takođe, sumnja se i da, u ovom periodu, nije podneo poreske prijave nadležnom poreskom organu za ostvareni promet dobara.

Krivičnu prijavu podneli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju, u saradnji sa inspektorima Poreske policije, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.