Državljanin Srbije uhapšen zbog pretnji podgoričkom Centru za monitoring 1Hapšenje, ilustracija Foto: Pixabay

Državljanin Srbije S.T. (31) uhapšen je zbog pretnji Centru za monitoring i istraživanje (CeMI) tokom predsedničke kampanje u Crnoj Gori.

To je danas saopštila ta organizacija koja prati izborni proces i objavljuje preliminarne rezultate izbora.

CeMI je saopštio da je uhapšeni pretio mejlovima „ozbiljne sadržine tokom perioda predsedničkih izbora“ i da je Tužilaštvo podnelo krivičnu prijavu protiv tog državljanina Srbije „zbog ugrožavanja sigurnosti“ osoblja te organizacije.

CeMI kaže da je tokom oba kruga predsedničkih izbora, održanih u martu i početkom aprila, primio sedam mejlova preteće sadržine o kojima nije obaveštavana javnost da bi se zaštitio intergitet rada te roganizacije i samog izbornog procesa.

„Ohrabruje nas rezultat MUP-a i Uprave policije u ovom slučaju i želimo da im se zahvalimo na uloženom naporu i ostvarenom rezultatu. Verujemo da je ovo dobra poruka i da će onemogućiti slične aktivnosti“ i da je to „jasna poruka da ova krivična dela neće ostati nekažnjena“, navodi se u saopštenju.

CeMI je ukazaoo da je za tu i „ostale organizacije civilnog društva koje se zalažu za unapređenje i demokratizaciju crnogorskog društva, važna podrška i garancija sigurnosti okruženja u kojem rade i deluju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari