Državna matura čeka novog ministra

Fakulteti se ne odriču prijemnih ispita, skeptični prema budućem maturskom ispitu na kraju srednjeg obrazovanja

Ostavite komentar


  1. iskreno slazem se da je matura mnogo bolja opcija nego ova kaubojština od prijemnih koje imamo sad, svaki univerzitet ima svoje prijemne, svoje standarde i sto je najgore organizuje prijemne u isto vreme pa deca ne mogu da stignu ni na sta. Da ne pominjem da se onda stvara uzasna komplikacija samim fakultetima dok se deca ne odluce gde ce pa se ne zna nista narednih nekoliko meseci dok ne krene godina. Drzavna matura bi def uvela mnogo potrebnu standardizaciju nasih univerziteta. Nije mi jasno zasto se godinama odlaze. Msm jasno mi je – jer fakulteti ne zele da predaju autonomiju koju su gradili decenijama al jasno je da ovaj sistem ne funkcioniše

  2. Da li je moguce da se razmislja o tome da ucenici polazu 2 prijemna ispita??? Drzavna matura bi trebala da omoguci upis na fakultet tj da zameni prijemni. Apsolutni je bezobrazluk da ce morati da polazu i prijemni! To mogu da predlazu samo nesposobni i neobrazovani ljudi, koje nije briga za buduce studente. Posle 2 godine haosa sa koronom smatram da je najbolje sve odloziti bar za 2 godine. I treba sve promeniti pa onda ubacivati drzavnu maturu kao takvu. Skolstvo nam je kao frankenstajn – tako ce i zavrsiti! Vodite racuna o buducim generacijama i kakvu stetu ce napraviti nesmotrene odluke!

  3. Ne razumem dekane fakulteta, proverava se drzavnom maturom srednjoskolsko znanje??? Da, naravno, na osnovu tog znanja i upisuju fakultete zar ne?? U cemu je razlika? Gradivo koje se proverava je svakako srednjoskolsko! Nego fakulteti zele svoju dobit! Sramota!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.