Državni sekretar MUP-a: Od juče do danas u Srbiji bilo 56 događaja koji mogu imati veze sa dva nedavna masovna ubistva 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Državni sekretar ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Željko Brkić je rekao da je od juče do danas na području 26 policijskih uprava u Srbiji, „bilo 56 događaja koji mogu imati veze“ sa dva nedavna masovna ubistva.

On je za RTS, upitan da li su sve prijave bile lažne ili su imale osnova, kazao da je među tim prijavama bilo „i lažnih i potvrđenih“.

Kazao je „da je u svakom od slučajeva“ policija izašla na teren i regovala po zakonu.

Prema njegovim rečima, u nekim od tih slučajeva, deca i odrasli su se poistovećivala sa tragedijom, a gde su crtali šeme i na vajber grupama objavljivali da će da nanesu neko zlo.

Apelovao je na sve da se sa decom razgovara da to ne rade.

„Svi su u stanju šoka i neverenice i osećaja nesigurnosti i (građani) vide neke događaje i ponašanje, zbog subjektivne procene, da mogu da ugroze bezbednost i više su otvoreniji prema policiji“, rekao je on.

Upitan da li građani Srbije mogu da bude sigurni, on je odgovorio potvrdno.

„Uveravam vas, i sve građane da se osećaju bezbedno…što se tiče policije mi garantujemo bezbednost svakom građaninu“, kazao je on.

Rekao je i da je „Beograd kao i svi ostali gradovi u Srbiji, bezbedan grad“, te izneo niz podataka o smanivanju raznih vrsta kriminala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari