Državni sekretar MUP: Broj krivičnih dela i prekršaja u školama isti kao 2022. godine 1Foto: Printscreen/PrvaTV

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Željko Brkić rekao je danas da je broj krivičnih dela i prekršaja u školama u Srbiji na istom nivou kao i 2022. godine, ali da je broj prijava porastao nakon što je učenik beogradske škole „Vladislav Ribnikar“ 3. maja prošle godine ubio devet đaka i radnika obezbeđenja.

Brkić je na televiziji Prva kazao da je broj prijava veći nego ranije zato što je sada 2.500 policijskih službenika svakodnevno angažovano na obezbeđivanju škola u Srbiji pa im se đaci i profesori obraćaju češće, a ocenio je da su deca bezbedna.

Državni sekretar je rekao da je školi „Vladislav Ribnikar“ angažovano pet policijskih službenika koji vode računa o bezbednosti, a da njihovo prisustvo doprinosi prevenciji prekršaja.

„Bezbednost moramo garantovati, pogotovo u školi ‘Vladislav Ribnikar’. Policijski službenik deluje preventivno na mogućnost nastanka neželjenog događaja, sarađuje sa nastavnicima, profesorima i roditeljima. On je tu i da odvrati dilere koji našoj deci nude drogu, da preventivno deluje na bezbednost saobraćaja i sve ono šta se tiče bezbednosti đaka“, naveo je Brkić.

MUP je petak, nakon što se informacija pojavila u medijima, potvrdio da je kod jednog učenika beogradske OŠ „Vladislav Ribnikar“ pronađen nož, ali da niko nije povređen, niti je taj učenik ikome pretio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari