Državni sekretari Đerlek i Kurtović na proveri kod Agencije za sprečavanje korupcije 1Mirsad Đerlek, foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Agencija za sprečavanje korupcije proveriće tokom ove godine imovinu i prihode 270 javnih funkcionera, među kojima su i državni sekretari Mirsad Đerlek i Rejhan Kurtović, objavio je danas radio Sto plus.

Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, u svojoj imovinskoj karti iz novembra prošle godine, naveo je da za obavljanje te funkcije prima 116.000 dinara mesečno, kao i da poseduje kuću od 465 kvadrata, koju je dobio na poklon.

Osnivač Sandžačke narodne partije, a sada član Srpske napredne stranke, nije prijavio da ima ušteđevinu ili da poseduje automobil.

U imovinskoj karti iz jula 2021. godine, Đerlek je prijavio da poseduje automobil BMW X3 iz 2015. godine.

Kurtović, potpredsednik Stranke pravde i pomirenja, je za državnog sekretara u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog izabran krajem novembra prošle godine, za šta prima platu od 114.856 dinara.

U imovinskoj karti je naveo da je vlasnik stana od 46 kvadrata, koji je stekao kupovinom, kao i da je izgradio višespratnicu od 800 kvadrata.

Vozi Pežo 607 star 22 godine i nema ušteđevinu.

Kurtović je od avgusta 2020. do septembra 2022. godine bio predsednik Skupštine Opštine Sjenica za šta je primao 56.000 dinara mesečno.

Agencija za sprečavanje korupcije godišnjim planom provere imovine obuhvatila je 270 funkcionera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari