DS posle pucnjave u školi: Institucije odmah da reaguju nizom mera 1foto: Jutjub, Printskrin

Demokratska stranka je posle pucnjave u školi Vladislav Ribnikar u Beogradu saopštila niz mera koje treba preduzeti kako se ovakav događaj ne bi ponovio.

Kako se dodaje, pucnjava u školi je sve građane Srbije i sve roditelje ostavila u strahu za bezbednost svoje dece.

„Nije lako nabrojati sve moguće razloge koji su doveli do ove tragedije, jer su brojni uzroci koji za posledicu mogu da imaju nasilje ove vrste. U ovom trenutku, institucije moraju hitno da reaguju, da nam se ovakav događaj ne bi ponovio“, navode u DS.

Demokratska stranka zbog toga, zahteva da REM odmah oduzme nacionalne frekvencije svim medijima koji kroz svoje emisije promovišu nasilje, kriminalce i govor mržnje, da Vlada Srbije momentalno da izdvoji sredstva za profesionalno, dobro obučeno obezbeđenje i video nadzor za svaku školu u Srbiji, nadležni da ustanove sve eventualne propuste institucija koje se zadužene za praćenje i prevenciju nasilnog ponašanja učenika, uspostaviti dublju i svakodnevnu saradnju između škola, centara za socijalni rad, policije, psihologa i psihijatara koji se bave devijantnim ponašanjem maloletnika.

Demokratska stranka izražava najdublje saučešće i pruža podršku učenicima, roditeljima i nastavnom osoblju OŠ „Vladislav Ribnikar“ iz Beograda i poziva Vladu Srbije da proglasi dan žalosti zbog pucnjave koja se danas desila u ovoj školi, a u kojoj je izgubljeno više života.

Jutros oko osam sati učenik sedmog razreda pucao je u školi.

Kako je potvrđeno iz MUP-a, ubijeno je osmoro dece i radnik obezbeđenja. Šestoro dece i jedan nastavnik škole ranjeni su i trenutno zbrinuti u Urgentnom centru u Tiršovoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari