DS Vojvodina: SNS štiti poslanika koji je u alkoholisanom stanju izazvao saobraćajnu nesreću u Selenči 1Foto: RTV

Pokrajinski odbor Demokratske stranke za Vojvodinu saopštio je da ni mesec dana posle saobraćajne nesreće, koju je u alkoholisanom stanju izazvao visoki vojvođanski funkcioner SNS-a iz opštine Bač, na glavnoj saobraćajnici u naseljenom mestu Selenča, nema reakcije nadležnih državnih organa.

Reč je o izuzetno ozbiljnom krivičnom delu, napominju demokrate, gde je vinovnik saobraćajne nesreće „pobegao sa lica mesta i ostavio povređenu sugrađanku da leži u kanalu pored puta nakon što ju je udario“.

„Uprkos tome što je oštećena sugrađanka slučaj prijavila policiji, od 22. oktobra 2022. godine, kada se incident dogodio do danas nema nikakve reakcije nadležnih organa, dok u redovima SNS-a vlada svojevrstan zavet ćutanja kako bi se slučaj zataškao i partijski činovnik sačuvao od odgovornosti“, ističu iz pokrajinskog odbora te stranke.

Navode da „postoje indicije da postoji ogroman politički pritisak i na povređenu građanku Selenče, kao i na nadležne državne organe, da vinovnika saobraćajne nesreće u skladu sa zakonom ne procesuiraju“.

Iz Demokratske stranke apeluju na sve odgovorne institucije da „ne dozvole aboliranje bilo koga od odgovornosti pa makar on bio i visoki funkcioner Srpske napredne stranke, odnosno,poslanik Srpske napredne stranke u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine“.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari