Dubravka Stojanović: Osveta poraženih je gora

Istoričarka povodom inicijative da se grad Zrenjanin preimenuje

Ostavite komentar


  1. Референдум грађана, нека они кажу какав однос према историји имају! Поштено!

  2. Dubravka, Broz je bio najbolji jelde? To sto je Srbiju federalizovao, a Hrvatsku udvostrucio nema veze 😀

  3. …ništa ne reče o sadašnjem imenu Zrenjanina, kao i o životu, pikanterijama i tračevima koji su pratili Žarka Zrenjanina, s kim je išao u krevet, da li je i on, kao i Tita bio pod uticajem austro-komunizma, ilirskog pokreta, da li je sarađivao sa ustaškim pokretom, itd…

  4. O istorijskim događajima i ličnostima nije relevantao mišljenje naroda koji je iz više razloga nekompetentan.Srbi su formirali svoje poglede, uglavnom, na mitovima i populističkoj propagandi političara – manipulatora tipa Aleksandra Vučića i sličnih. Srbi sporo uče i brzo zaboravljaju. Oni koji imaju znanja i mudrosti, su beskompromisni kao naša ugledna istoričarka Dubravka . Stojanović!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. decembar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.