Dubravka Stojanović: Osveta poraženih je gora

Istoričarka povodom inicijative da se grad Zrenjanin preimenuje

Ostavite komentar

  1. Референдум грађана, нека они кажу какав однос према историји имају! Поштено!

  2. Dubravka, Broz je bio najbolji jelde? To sto je Srbiju federalizovao, a Hrvatsku udvostrucio nema veze 😀

  3. …ništa ne reče o sadašnjem imenu Zrenjanina, kao i o životu, pikanterijama i tračevima koji su pratili Žarka Zrenjanina, s kim je išao u krevet, da li je i on, kao i Tita bio pod uticajem austro-komunizma, ilirskog pokreta, da li je sarađivao sa ustaškim pokretom, itd…

  4. O istorijskim događajima i ličnostima nije relevantao mišljenje naroda koji je iz više razloga nekompetentan.Srbi su formirali svoje poglede, uglavnom, na mitovima i populističkoj propagandi političara – manipulatora tipa Aleksandra Vučića i sličnih. Srbi sporo uče i brzo zaboravljaju. Oni koji imaju znanja i mudrosti, su beskompromisni kao naša ugledna istoričarka Dubravka . Stojanović!

Ostavite komentar

Društvo

Zašto su društvene mreže preuzele primat od televizija 10

Zašto su društvene mreže preuzele primat od televizija

Građani Srbije najviše vremena provode uz društvene mreže, dok se gledanost televizije u poređenju sa prošlom godinom povećala za dvadeset i više minuta dnevno, pokazalo je istraživanje Centra za slobodne izbore i demokratiju u okviru programa "Nove pismenosti“.

Naslovna strana

5. decembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.