Već od nedelje, 25. aprila, Golubac će postati Dunavski centar za kompetenciju i promociju regionalne turističke ponude i ekonomski razvoj na Dunavu, odlučeno je na zajedničkom sastanku u Beogradu. Otvaranju Dunavskog centra za kompetenciju pomogli su Vlada Srbije, Nemačka organizacija za tehničku saradnju i predstavnici regiona uz Dunav iz Srbije, Hrvatske, Bugarske, Rumunije, Ukrajine i Moldavije.

Osnivanjem ovog Dunavskog centra je velika šansa za razvoj turizma na moćnoj reci. Aktivnosti u centru će zemljama članicama omogućiti razmenu znanja i iskustava i razvoj turističkih mapa, bez obzira što već na teritoriji Srbije postoje biciklističke staze poput Puta rimskih careva i vinske rute. Nemačka podržava ovaj projekat i u prvoj fazi izdvojila je za njega dva miliona evra.

Dunavski centar je predstavljao i zajedničku turističku ponudu svih šest zemalja na Sajmu turizma na proteklom sajmu turizma u Beograda,februara ove godine.

U Lokalnoj samoupravu u Golupcu kažu da su srećni što je Golubac izabran da bude Centar za kompetenciju i otvaranjem kancelarije Dunavskog biroa.

– To je veoma važno za naše građane i našu opštinu koja svoju razvojnu šansu vidi u razvoju turizma. Želimo da na ovaj način iskoristimo sve svoje prirodne potencijale koje nam je majka priroda darivala. Realizacijom svih projekata koji su završeni i koji su u toku izrade ostvarićemo našu viziju a to je Golubac kao turistički grad na Dunavu, razvijeno i bogato selo, moderna putna mreža i ekološki zdrava priroda, kaže predsednik opštine Golubac, dr Nebojša Mijović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari