Radovi na gasifikaciji Đida, jedine sremske opštine koja nije gasifikovana, prema navodima izvođača teku predviđenom dinamikom i ukoliko vreme posluži procene su da će do Nove godine biti gasifikovan jedan deo opštine, odnosno naseljena mesta Kukujevci i Bačinci.

Vreme za sada izvođačima ide na ruku, pa je tako za samo nekoliko dana, od kako su 24. novembra počeli radovi na gasovodnoj mreži u Kukujevcima, urađeno više od pet kilometara mreže, što podrazumeva kopanje i postavljenje kompletne infrastrukture. Uporedo sa kopanjem kanala radi se i postavljanje gasnih cevi.

Prema navodima predsednika Saveta Mesne zajednice Kukujevci Miroslava Stojčevića, kada se završi postavljanje svih 30 kilometara gasne mreže u ovom selu, oko 700 domaćinstava dobiće i mogućnost da koristi gas kao energent za grejanje u zimskom periodu. – Gasni priključak sa nestrpljenjem iščekuju proizvođači duvana, kojih ima dosta u Kukujevcima, a njima ovaj energent predstavlja znatno olakšanje u radu. Takođe, sigurni korisnici gasa biće i firme i industrija koja radi u Kukujevcima – kaže Stojčević.

Za narednu godinu u planu je da se radovi nastave ka Erdeviku i Šidu kako bi šidska opština do sredine 2012. godine u potpunosti bila gasifikovana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari