Dva požara u Nišu, žena stradala, tri muškarca povređena 1Foto: Dejana Majstorović

Muškarac (40) koji je zadobio opekotine trećeg stepena i povrede disajnih organa u požaru koji je jutros zahvatio stan u nadgradnji u niškog opštini Palilula, a u kojem je stradala njegova nepokretna majka (76), nalazi se u neposrednoj životnoj opasnosti, potvrđeno je u niškom Kliničkom centru.

On je hospotalizovan na intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju.

U Policijskoj upravi u Nišu kratko su kazali da uzrok požara „još nije poznat“. Na licu mesta su još uvek pripadnici Sektora za vanredne situacije, odnosno vatrogasci, koji su ugasili požar.

Prema nezvaničnim informacijama, majka i sin su bili u teškoj materijalnoj situaciji, a sin je radio povremene poslove. Prema tvrdnjama komšija, stan su zagrevali uglavnom grejalicom, pa bi, prema njihovim procenama, ona i mogla biti uzrok požar.

U niškoj Hitnoj pomoći  potvrdili su Beti da je njihova ekipa sinoć u 20.15 časova intervenisala i zbog požara u hostelu na uglu ulica Vojvode Tankosića i Todora Milovanovića.

U tom požaru lakše su povredjena dva muškarca. Jedan je gost i njega je zbrinula ekipa Hitne pomoći, dok je vlasnik hostela privatnim kolima prebačen u tu zdravstvenu ustanovu.

U Policijskoj upravi u Nišu izjavili su da uzrok požara još nije poznat i da se ispred zgrade u Ulici Milana Rakića, gde je nastradala žena, još nalaze dve ekipe Uprave za vanredne situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari