Dvoje ljudi zadobilo teške telesne povrede tokom sinoćnjeg nevremena: Primljeni u niški Klinički centar 1Ilustracija: Foto: FoNet/Aleksandar Mijailović

U Univerzitetskom kliničkom centru Niš primljeni su supružnici koji su zadobili teške povrede na izletištu Babin Zub na Staroj planini tokom superćelijske oluje koja je sinoć pogodila Srbiju, kazali su u toj ustanovi za Danas.

U UKC su naveli da je tom prilikom D. R. (61) zadobio prelome više rebara sa desne strane, prelom desne lopatice, otvoreni prelom leve potkolenic, parenhimsku povredu jetre, pneumotoraks i pleuralni izliv.

Nakon dijagnostike primljen je u šok jedinicu Klinike za anesteziju, renimatologiju i intenzivnu terapiju.

Pacijentkinja D.R (52) zadobila je prelome dva rebra sa desne strane, prelom gornjeg okrajka desne potkolenice i donjeg okrajka desne butne kosti i kontuziju pluća.

Nakon dijagnostike, primljena je na Kliniku za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju “Akademik dr Miroslav Mitković”.

U niškoj Hitnoj pomoći su kazali da su zbog sinoćnjeg nevremena u svojoj ambulanti zbrinuli 12 pacijenata sa lakšim povredama.

“Bilo je pacijenata sa posekotinama, hematomima i ubodima nastalim tokom nevremena”, rekli su novinarima u niškom Zavodu za urgentnu medicinu, kako glasi naziv Hitne pomoći.

Pripadnici Vatrogasno- spasilačkih jedinica su saopštili da su sinoć, zbog olujnog vremena, imali više od 20 intervencija na terenu.

“Radilo se uglavnom o otklanjanju pojedinih stabala ili grana koje su pale na kolovoz i parkirane automobile. Bila je i jedna intervencija zbog pada drvene bandere u Somborskoj ulici, pri čemu su oštećeni telekomunikacioni kablovi”, rekli su u niškoj Policijskoj upravi.

Zbog palih stabala i grana policajci su sinoć na više lokacija u gradu preusmeravali saobraćaj na susedne prohodne saobraćajnice, kazali su u niškoj PU.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari