DW: Da li više kamera u Srbiji znači manje slobode?

Ostavite komentar


  1. Zna se ko se može plašiti kamera.Samo oni koji imaju neki problem ili nešto nameravaju da čine.Zašto bi se običan građanin plašio?

      1. “Nije stvar u tome da zelim nesto da sakrijem, stvar je u tome da ne zelim sve da podelim sa drugima.“’Ako ne razumes razliku, to je tvoj problem.

  2. Naprotiv. Kamere ce dovesti do vece sigurnosti i bezbednosti gradjana, i efikasnijeg i brzog delovanja ukoliko se ista narusi.

  3. Za DW: kad u Nemačkoj pronadjete 50m prostora koji nije pokriven kamerama, onda predjite na analizu prava i sloboda u istočnim zemljama. Naravno da trebaju biti kamere na trgovima, centrima, saobraćajnim čvorovima, na ulazima svih naseljenih mesta, pa će biti i manje nerastveljenih kriminalnih dela i nesreća. A to što se npr. Amerika snima 24h u realnom vremenu, noću infrared, pa se svako kretanje reply-cira danima unazad, to je druga priča.

  4. Da je vlastima do bezbednosti građana ne bi ona sama, preko svojih plaćenika i batinaša, nekažnjeno ugrožavala bezbednost i služila se nasiljem (primera je bezbroj). Kamere postavlja isključivo zarad kontrole, zastrašivanja i zarad ostvarenja „ideala“ o kojima su pisali Jevgenij Zamjatin, Džordž Orvel, Oldus Haksli… u svojim mračnim antiutopijama. još jedan čin gaženja slobode. i još jedna odurna laž esenesovštine.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.