Džonić po izricanju presude pretio da će se ubiti 1Foto: N1

Okrivljeni za ubistvo tročlane porodice iz Aleksinca 2021. godine Goran Džonić, koji je danas osuđen u Višem sudu u Nišu na jedinstvenu kaznu doživotnog zatvora, po izricanju presude uzvikivao je da nije kriv, lupao je glavom o sto i pretio da će se ubiti, javlja reporter N1.

Džonić je, nakon toga, po nalogu sudije, izveden iz sudnice.

Od trenutka kada je sudija za Džonića rekao da je kriv, on je u više navrata ponavljao „Zašto, zašto“.

Sudija je tokom izricanja presude ukazao na dokaze zbog kojih je Džonić osuđen na doživotni zatvor, među kojima i onaj da je njegov DNK pronađen na novcu koji je otkriven na imanju ubijene porodice.

Džonić, vatrogasac u penziji iz aleksinačkog sela Moravca, osuđen je za ubistvo brata od tetke Gorana Đokića (57), Goranove supruge Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (26).

Sudija je rekao da je Džonić detaljno isplanirao zločin i dodao da ga je još dokazni postupak jasno povezao sa tragedijom.

Prema rečima sudije, Džonić nije dao neophodne odgovore koji bi ga odbranili od činjenica – otkud njegov DNK na nađenom novcu, kako je zločin na putu izvršen oružjem koje pronađeno u njegovom posedu, kao i za čaure koje su nađene, a odgovaraju tipu naoružanja koje je imao.

Posle presude za zločin koji ne pamti centralna i južna Srbija, sudija je naveo i da misli da je kazna adekvatna, posebno ako se uzme u obzir trenutak kada masovna ubistva postaju svakodnevica i da poruka mora da bude dovoljno jasna u ovom slučaju.

Đokići su držali menjačnicu u Aleksincu. Njihova spaljena tela su nađena 2. oktobra 2021. godine u ataru sela Moravac, a njihov automobil, takođe zapaljen, kod Tešice.

Goran Đokić, vlasnik menjačnice, njegova supruga Gordana i ćerka Lidija, nestali su prethodno 26. septembra 2021.

Smatra se da je Džonić rođake likvidirao iz koristoljublja, jer je na imanju njegovog sina Stefana i u njegovoj kući nađen novac za koji se veruju da je ukraden iz automobila ubijenog Đokića.

Džonić je ranije rekao da nije kriv za smrt rođaka i negirao svoje iskaze date Višem javnom tužilaštvu prošle i pretprošle godine.

Kazao je da se ne seća svojih ranijih iskaza jer su ga policajci posle hapšenja tri dana udarali u glavu i da je od ranije imao zdravstvene tegobe zbog kojih je morao da ode u invalidsku penziju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari