Predsednik Skupštine AP Vojvodine Šandor Egereši uručio je vojvođansku zastavu članovima ekspedicije koji će 6. juna krenuti u osvajanje planinskog vrha Hiden Pik na Karakorumu.


Ekspedicija polazi iz Budimpešte sa ciljem da osvoji 8.080 metara visok vrh na planinskom vencu Karakorum sa pakistanske strane, usput vršeći fiziološka ispitivanja i snimanje filmova i fotodokumentacije. Egereši je članovima ovog tima poželeo mnogo sreće, uspeha i istrajnosti, uručivši Čabi Totu zastavu AP Vojvodine, sa željom da ona bude istaknuta na vrhu Hiden Pik, kada članovi ekspedicije uspešno ostvare svoj cilj.

– Izuzetno sam ponosan na to što je jedan Bačkotopolčanin član ovakve ekspedicije, jer nije mala stvar kada se Vojvođanin odluči na podvig kakav je osvajanje visokih vrhova. To mnogo govori o našem karakteru i upornosti. Želim im mnogo sreće u predstojećem periodu i iskreno sam uveren da će njihov sportski duh i timski rad pobediti sve prepreke na ovom putu. Zbog toga mi je čast da im uručim i vojvođansku zastavu, koja je za mene simbol zajedništva, sa nadom da će ona većkrajem jula da zavijori na Karakorumu – rekao je Egereši.

Čaba Tot se u ime tima zahvalio predsedniku Egerešiju na velikoj podršci i istakao da je osvajanje ovog vrha dostojan podvig po svim međunarodnim kriterijumima, a da je članovima ekspedicije, među kojima najstariji ima 63 godine, cilj i da pokažu da se i u zrelim godinama može živeti aktivno i sportski. On je kao najveću prednost ekipe istakao veliko životno i planinarsko iskustvo svih članova koje će im biti od velike pomoći u njihovoj istrajnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari