Ekološki ustanak: MUP da saopšti ko su inspektori koji su batinali D.D, koji je preminuo u pritvoru 1foto: M.M./ATAImages

Poslanica Ekološkog ustanka Danijela Nestorović zatražila je danas od Ministarstva unutrašnjih poslova i Policijske uprave Bor obaveštenje o tome ko su inspektori koji su „učestvovali u ispitivanju i batinanju D.D.“, koji je kao brat osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2) preminuo u pritvoru.

 

„Pre dve godine sam ukazivala na inspektore iz Kladova i Bora koji su ispitivali i mučki iznuđivali batinama iskaze od aktivista iz Majdanpeka. Krivične prijave su odbijene, kao neosnovane, što sam i očekivala. Ovaj put istina mora da se utvrdi! Šta je sledeće! Nije bre ovo srednji vek da se ljudi mučki i zverski muče prilikom ispitivanja u policijskim stanicama! Ustavom RS je propisana obaveza humanog postupanja sa pritvorenicima“, rekla je Nestorović u pisanoj izjavi.

Ona je podsetila da su režimski mediji nakon smrti D.D. naveli da je on preminuo od posledica infarkta, pre nalaza obdukcije, kojom je naknadno na Instituzu za sudsku medicinu u Beogradu utvrđeno da je D.D. preminuo od nasilne smrti.

„Ovakvo ponašanje policajaca i režimskih medija pokazuje stanje u državi koje hitno mora da se rešava“, rekla je Nestorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari