Ekološki ustanak traži smenu direktorke Centra za socijalni rad Beograd zbog propusta 1Foto: Pixabay/Counselling

Pokret Ekološki ustanak zatražio je danas hitnu smenu direktorke Gradskog centra za socijalni rad Beograd Gordane Pavlović zbog propusta u slučaju dvogodišnje devojčice koja je pronađena neuhranjena u besvesnom stanju.

Poslanica tog pokreta u Skupštini Srbije Danijela Nestorović u pisanoj izjavi je istakla je da je utvrđeno da braća i sestre devojčice koja je pronađena pre dva dana, kao i ona sama, nemaju imena ni matični broj.

„U novinskom tekstu koji prenosi ovu informaciju, piše da devojčica ‘nije bila zanemarivana od strane roditelja’. Direktorka gradskog centra za socijalni rad Gordana Pavlović se nije oglasila ovim povodom“, navela je Nestorović.

Nestorović je naglasila da je uloga direktora Gradskog centra za socijalni rad jako važna i da je prethodna direktorka smenjena 2017. nakon tragičnog slučaja ispred Centra za socijalni rad Rakovica, kao i da je od tada na njenom mestu Pavlović.

„Kako je moguće da direktor Gradskog centra za socijalni rad izjavi da porodica nije bila na evidenciji centra? Kako je moguće da se izjavi da nije bilo roditeljskog zanemarivanja? Dete od dve godine nema ime, nema matični broj i nađeno je u besvesnom stanju – neuhranjeno. Pa šta je to nego klasičan primer roditeljskog zanemarivanja“, upitala je Nestorović.

Ona je rekla i da je Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo postupak zahteva nadležnom odeljenju Gradskog centra za socijalni rad Beograd da u zakonom definisanom roku u skladu sa odredbama Uputstva o vođenju matičnih knjiga i obrascima matičnih knjiga, sprovede postupak i odredi lična imena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari