Eksperiment Danasa: Vučićev ekspoze na meti SNS botova

* Božović: Živimo u lažomonskom društvu u kom je istina na odsustvu * Sejdinović: Opcija za komentarisanje novinarskih tekstova izuzetno je zagađen prostor u koji ozbiljni ljudi retko zalaze
Na Danasov tekst koji je afirmativno pisao o premijeru naišao na lavinu kritika njegovih simpatizera

Ostavite komentar


  1. Gde ste botovi SNS-a sada kada ste glavni akteri novinarskog teksta? Maca pojela jezik, sendvic se ubudjao? Sta se desilo? Jesu li vam "zuti" krivi ili mozda "zeleni" ili neka druga boja? Zasto centrala cuti na ovakav tekst? Niko ni da zucne ili mozda cekate u Fortress-u uputstvo centrale sta da pisete jer naravno svojom glavom nesmete da mislite. E moji botovi, nemam koga da lovim danas. Dajte javljajte se, komentarisite, zastitite vaseg vodju i njegov svakodnevni politicki cirkus.

  2. Pa sta ocekivati do obicnih clanova koji imaju zaduzenje da udaraju minuse kada je vrh partije u 90% slucajeva vlasnik falsifikovnih diploma i doktorata. Sama cinjenica da posalnici u Skupstini cekaju znak zvona kako bi glasali dovoljno govori o intelektualnom nivo kvazi elite koja nas vodi. Ali niko nam nije kriv, dok mi masemo belim listicima oni zaokruzuju njihove idole.

  3. hahahaha, nigde botova na vidiku, povukli se sa medijskog fronta, ili dobili naredbu da se više ne brukaju. odlična ideja vam je bila da ih trikom navučete i proverite koliko ustvari niti čitaju, niti razumeju objavljene tekstove. inače, opšti napadi i sramno vređanje političkih ptotivnika na najnižem ulično-farmerskom nivou su postali paradigma političkog kursa stranke na vlasti koja se kao zaraza se širi po društvu.

  4. Meni, najiskrenije, uloga botova nije jasna osim da brojem poseta ustvari PODIŽU vrednost "neprijateljskih" sajtova podizanjem njihovog rejtinga u internet pretragama a s time i cenu reklama i slično, a to upravo botovi ne bi želeli. Jasna mi je uloga i snažan uticaj npr. Željka Mitrovića i D. Vučićevića preko novina i televizije na neobrazovan narod ali botova na netu koji koriste obrazovani ljudi, sa ako išta više svesti o medijskoj manipulaciji…to ne razumem… Niti ja više ne volim-mrzim Vučića ili Jankovića niti mogu da simpatišem SNS ili Stefanovića nakon Janinog, Cicinog ili Micinog glupog, ispraznog komentara. Mi ne znamo ko se krije iza tih nadimaka ali njihovi šefovi znaju ko su oni i kakve su im sposobnosti. I ako je ovo najbolje što mogu, samo sebe više unižavaju i teško da će se takvi okoristiti o stranku… Dakle, ako neki nepismen Vučićev glasač ne ume da brani na netu njegovu politiku, očekujem u najmanjoj meri direktivu najambicioznijim botovima SNS da zaista argumentovano brane Vučićevu i SNS-ovu politiku, kao npr. D. Anđelković kad gostuje na tv-u!

  5. Čekajte, ako Rusi mogu moristeći istovetne proste, priglupe i neselektivne komentare armije botova da slude čitav evroatlantski medijski prostor i da to učine delom svoje državne strategije, zašto ne bi i SNS?! Prosečan čitalac nije u stanju da prozre kroz ovo jer medije prati tek letimično, a sasvim dovoljno da stekne ružan ukus u ustima i da mu se zgade sve vesti, i istinite i lažne bez razlike. Zagadi pa vladaj!

  6. "Ali niko nam nije kriv, dok mi masemo belim listicima oni zaokruzuju njihove idole." Mi još uvek živimo u miloševićevskoj paradigmi udboopozicije, Zorane. Svi oni za koje bismo mi mogli da glasamo su već njihovi; ili su ih sami instalirali pa sada njima bućkaju da namame somove, ili ih imaju u šaci i čekaju da ih mi utovimo, a oni da pokupe mast… Mi smo od njihovih botova bolji taman toliko da razumemo da smo besmomoćni, dok oni nemaju taj problem.

  7. Ne bi me cudilo da na ovaj tekst bot napise komentar kako Vucic voli Srbiju i kako je na pravom putu i kako se oseca bolljitak u svim segmentima drustva. Bot nikada ne komonetarise tekst koi je "procitao", nego vaprepisuje ono sto pisu drugi botovi. Godinu dana postavljam pitanje na svim portalima Zasto Jankovic nije razresen ako ne radi posaoi krsi Ustav i NIKADA nijedan bot, ali ni clan vladajuce partije nije odgovorio na ovo pitanje kada su ga i u Skupstini postavljali.Oni i dalje, svaki dan po hiljadu puta traze da Jankovic podnese ostavku.

  8. Пре свега, морам да изразим искрено поштовање према вашим новинама. Наиме, ДАНАС ми је до сада објавио већину коментара. На овом месту бих напоменуо да је ваш саговорник, Божовић, изнео једну неистину. Наиме, није тачно да је у коментару на његов текст о спиновању наведено да се он до скора представљао као члан Главног одбора ДС, већ као члан Извршног одбора бивше странке на власти. Да ли је, можебити, Божовић у неком периоду био члан и Главног одбора ДС? Или поново покушава да спинује? Уосталом, сми се уверите: ““““Текст написан од стране човека који се, не тако давно, у тв-емисијама потписивао као: члан Извршног одбора ДС-а!!! И он, сада потписујући се као – социолог – покушава да се представи као независтан експерт и то пишући, ни мање ни више о спиновању!!! Кад неко нема стида, баш га нема, зар не!?““““ Као што рече легендарни Јоца Мандић – Ја нисам комуниста и не смем да лажем – Поздрав свим читаоцима ДАНАС-а, без обзира на острашћене, некритичке, нападе на неистомишљенике!

  9. Pišete da vam nije jasno zašto botovi uopšte obitavaju na ovakvim sajtovima kada glasači SNS ionako njih ne čitaju. Odgovor je veoma jednostavan. Da bivše bele listiće, neodlučne, nesigurne, ostave takvima, da onu masu koja bi mogla da glasanjem pruži ozbiljan doprinos spasavanju zemlje od ove pošasti ponovo odvrati od bilo kakvog ozbiljnijeg angažovanja.
    Zato, ne nasedajte, poništite po jednog bota svakim svojim prisustvom nekoj vesti.

  10. Ha,ha, dajte neki matematički zadatak ili pitanje iz opšte kulture za dokazivanje da neko nije robot, pa će botovi nestati iz komentara kao rukom odnešeni. Ipak je to za njih viši nivo…

  11. Rekoste, Iliću, "onu masu koja bi mogla da glasanjem pruži ozbiljan doprinos spasavanju zemlje". Ta "masa" bi, pod ovom pretpostavkom morala da ima unapred ponuđenu političku alternativu "za spas zemlje", da bi prsotim zaokruživanjem odgovarajućeg broja na lističu rešila problem onako kako Vi sugerišete. Bojim se da to nisje slučaj i da srpski "beli listići" nemaju taj luksuz. Sva ponuda na našoj "političkoj sceni" ide pod firmom s-koca-i-konopca, od-lošeg-oca-i-od-gore-majke, jadnija i bezizglednija nego onomad na jednopartijskim falš-izborima za poslanike u Skupštini SR Srbije. Mi smo izgubili kapacitet (sumnja se da ga zapravo nismo nikada imali) da se organizujemo u političke stranke i da vodimo politički život, i to za nas rade drugi, "tamo gde treba". Naša "visoka politika" je toliko apstraktna da ni likovi iz prvog ešalone te politike nemaju predstavu u čemu se ona sastoji, dok smo mi, "birači", tu tek publika (za statiranje danas imaju botove). Dok se politika ne bude vodila na lokalu, u opštinama, i oko najkonkrenijih stvari (umesto jalovih pasprava jesmo li Srbi ili Rusi) nema izgleda da ovo bude više od lošeg pozorišta, i najodgovornija stvar koju danas "birač" u izboru između Nikolića, Jeremića, Obradovića ili obustavimo-evropinegracije-na-godinu-dana Radulovića je da u tome NE UČESTVUJE. Do sledećeg izvlačenja…

  12. Uopšte ne treba da nas iznenađuje reagovanje BOTOVA, pošto oni ne razmišljaju, a ni posao im nije da razmišljaju, već da rade po komandi. Veći je problem, barem za njih, što ni oni po čijoj komandi rade ne razmišljaju. Dobar primer BOTOVSKOG ponašanja i razmišljanja nam je i u Prlamentu, kada poslanici vladajuće koalicije glasaju na znak zvona predsednice Parlamenta znači na komandu.

  13. Pink je najgledanija televizija, Vučićević uređuje najpopularnije novine, Jelena Alimpić najčitaniji pisac, državu vode lažni doktori, a Vi očekujete da se običan građanin ne upeca na Vaš eksperiment?!

    Poprilično optimistično od vas.

  14. Ako je svima jasno cemu sluze komentari, ne razumem zasto se opcija komentarisanja ne ukine? Tako bi se vrlo jednostavno i brzo stvari u sferi internet informisanja ocistile od ove posasti zvane botovanje, ma sa cije strane dolazili i ma cije interese zastupali i naloge izvrsavali. Na kraju krajeva, umesto potpuno iracionalnih istrazivanja popularnosti sajtova po broju klikova, dobili biste publiku kojoj ste zapravo i namenjeni. One koji posecuju sajtove da bi nesto procitali i o necemu se informisali.

  15. Vasa logika je naopaka. Komentari u svojoj biti sluze da bi se razmenile ideje i misljenja i omogucilo da ozbiljan novinski clanak koji, uprkos tome sto tezi da bude objektivan i tacan, mozda moze da se dopuni vaznom informacijom koja mu nedostaje ili da se izadje sa drugacijim tumacenjem situacije koju je mozda autor subjektivno izveo.
    Dakle, sluzi dijalogu. Gasenje komentara je korak u jednoumlje, gde sustinski novinari ocekuju da se mi slazemo 100% sa onim sto oni pisu. Mi ne moramo sa tim da se slozimo, i imamo pravo da im to i kazemo. Isto kao sto oni imaju pravo na stav. Tako drustva napreduju.
    Ukidanje glasa bilo kome, bez obzira koliko se ne slazemo sa njima ili kolikim ih budalama smatramo, pogresno je i pogubno za drustvo.
    Poenta je da se svi cujemo i saslusamo. A ako neko koristi svoj glas da prica budalastine, samo ce se izgubiti kao sapat u moru ideja. A ideja iza koje svi stanemo ce se cuti daleko glasnije.

  16. Миливоје Радаковић , само да Вам честитам на коментару и БРАВО . Ипак ми , народ и здраво разумни , који нисмо "ове" гласали надамо се да ће ови лажни нестати и историја их никада неће помињати !!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.